Asirom a avizat pana in prezent peste 1030 de dosare de dauna in urma inundatiilor din ultimele saptamani, iar rezerva de daune (valoarea estimata a daunei) constituita de companie depaseste 4,1 milioane de euro, a anuntat miercuri compania. Asiguratorul a mai anuntat ca, in ultimele saptamani, a acordat despagubirile solicitate in peste 30% dintre dosarele de dauna primite.

Oficialii Asirom mai spun ca potrivit statisticilor oficiale, inundatiile au avariat peste 6.300 de locuinte, intre judetele afectate numarandu-se Bacau, Botosani, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Olt, Suceava, Teleorman si Tulcea, iar pagubele la nivel national se ridica la sute de milioane de euro.

Saptamana trecuta, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca pana la data de 13 iulie, 17 companii de asigurari, care practica asigurari de locuinte, aveau 3.052 de dosare de dauna avizate, deschise ca urmare a inundatiilor produse in ultima perioada, iar valoarea totala a rezervelor de dauna (valoarea estimata a daunei) avizate pentru aceste dosare se ridica la aproximativ 10 milioane de euro. Pana la momentul respectiv, despagubirile platite de asiguratori pentru dosarele deschise ca urmare a inundatiilor s-au ridicat la peste 330.000 de euro (1,4 milioane lei).