Ministerul Dezvoltarii (MDRT) va aloca fonduri publice de peste 180.000 euro (inclusiv TVA) firmei Perfect Tour pentru organizarea de vizite educationale si de informare in Romania, dupa ce compania a castigat o licitatie in acest sens organizata de minister, potrivit unui anunt postat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Vizitele vor fi organizate pentru reprezentanti din mass-media, companii si ONG-uri din turism. Revista Kamikaze sustine ca "banii vor ajunge la firma familiei unui consilier de secretar de stat al MDRT", consilier care mai are contracte cu ministerul in cauza in valoare de vreo patru milioane de lei si promite "o poveste completa" pe aceasta tema.

Conform informatiilor de pe site-ul e-licitatie.ro, contractul consta in "organizare de vizite educationale si de informare, in Romania, pentru reprezentantii mass-media, touroperatori, reprezentanti ai societatilor comerciale cu activitati in turism din tara si strainatate, reprezentanti ai asociatiilor sau organizatiilor neguvernamentale cu activitate in turism, ai administratiei publice centrale sau locale, alti lideri de opinie, specialisti in turism din tara si strainatate".

Data atribuirii contractului a fost 31 mai 2010, iar in cadrul acestei licitatii deschise au fost primite in total trei oferte. La criterii de atribuire s-a tinut cont de oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Firma castigatoare a fost Perfect Tour.

Informatia apare si in revista Kamikaze, care sustine ca: "banii vor ajunge la firma familiei unui consilier de secretar de stat al MDRT. Acelasi consilier mai are contracte cu MDRT in valoare de vreo patru milioane de RON. Povestea completa numai in numarul viitor al Kamikaze".

  • Update: Actionarii firmei Perfect Tour sunt rudele lui Marius Sorin Crivtonencu, consilierul secretarului de stat Ioan Andreica

Revista Kamikaze a venit cu noi informatii in care arata ca firma Perfect Tour are drept actionari pe Corina Păcuraru si Damian Crivtonencu. Potrivit Kamikaze, acestia sunt sora si tatăl lui Marius Sorin Crivtonencu, consilier la cabinetul pedelistului Ioan Andreica, secretar de stat al MDRT.

Mai multe amanunte despre afacerile cu Ministerul Dezvoltarii ale firmei Perfect Tour cititi in revista Kamikaze.