UPDATE2 Ministerul Turismului, despre un contract de 180.000 euro acordat firmei Perfect Tour: Consilierul Marius Crivtonencu nu a influentat licitatia, iar in documente firma nu figura cu insolventa

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 23 iulie 2010, 11:33 Economie | Companii


Ministerul Turismului a acordat pe 31 mai 2010 un contract in valoare de peste 180.000 de euro firmei Perfect Tour, pentru servicii de organizare de vizite educationale in tara pentru reprezentanti ai mass-media sau ONG-uri din turism, a scris joi HotNews.ro, iar revista Kamikaze a dezvaluit ca actionarii firmei Perfect Tour sunt rude de sange cu Marius Crivtonencu, consilier in minister. Drept reactie, ministerul Turismului a precizat vineri ca acuzele ca licitatia ar fi fost influentata sunt nefondate in conditiile in care Marius Crivtonencu ar fi fost demis pe 28 iunie 2010, acordarea contractului nu a primit contestatii, iar afaceri cu Perfect Tour au mai fost facute si cand Crivtonencu nu era consilier in minister.

HotNews.ro a informat joi ca Ministerul Dezvoltarii (MDRT) va aloca fonduri publice de peste 180.000 euro (inclusiv TVA) firmei Perfect Tour pentru organizarea de vizite educationale si de informare in Romania, dupa ce compania a castigat o licitatie in acest sens organizata de minister, potrivit unui anunt postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Mai mult, revista Kamikaze a adus noi informatii prin care preciza ca firma Perfect Tour are drept actionari pe Corina Pacuraru si Damian Crivtonencu care ar fi sora si tatal lui Marius Sorin Crivtonencu, consilier la cabinetul pedelistului Ioan Andreica, secretar de stat al MDRT.

Revista a relatat de asemenea si despre alte afaceri cu Ministerul Dezvoltarii ale firmei Perfect Tour.

 • Cum explica Ministerul Turismului ca licitatia nu a fost in nici un fel influentata

In replica, ministerul condus de Elena Udrea a venit cu explicatii prin care sa demonstreze ca "orice speculatii pe tema faptului ca Marius Crivtonencu ar fi putut sa influenteze, in folosul familiei, procedurile de achizitie publica pentru organizarea de vizite educationale si de informare sunt nefondate si rauvoitoare".

In primul rand, MDRT mentioneaza ca "la solicitarea ministrului dezvoltarii regionale si turismului, Marius Crivtonencu si-a depus demisia din functia de consilier al secretarului de stat Ioan Andreica din data de 28.06.2010". Amintim faptul ca atribuirea contractului s-a facut pe 31 mai 2010.

In al doilea rand, ministerul aminsteste ca Perfect Tour "este una dintre cele mai mari agentii de turism din tara, avand contracte cu numeroase institutii ale statului. La procedura de achizitie din 2010 au depus oferte 3 firme, criteriul de atribuire a fost cel mai mic pret iar atribuirea contractului nu a fost contestata".

In cele din urma, reprezentantii institutiei mai spun ca "ministerul Turismului si firma Perfect Tour au mai avut acest gen de colaborare si in anii anteriori, cand dl. Marius Crivtonencu nu era consilier al unui demnitar al ministerului".

 • UPDATE: Firma Perfect Tour a intrat in procedura de insolventa in aprilie 2010

Un lucru neexplicat insa de ministerul Turismului este faptul ca firma Perfect Tour se afla in insolventa, lucru semnalat vineri de unul din cititorii HotNews.ro. Intr-adevar, datele de la Tribunalul Bucuresti arata ca pe 20 aprilie 2010 instanta a decis sa deschida procedura insolventei impotriva firmei Perfect Tour, in urma unei actiuni initiate de firma Bob Development SRL, care a acuzat neplata unor datorii.

In decizia instantei se mentioneaza:

"In temeiul art. 47 din lege ridica debitorului (n.r Perfect Tour) dreptul de administrare - constand in dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar".

Despre acest subiect, Financiarul.ro scrie vineri:

"Desi sentinta a fost pronuntata pe data de 20 aprilie 2010, comunicarea a fost emisa pe 16 iunie 2010, iar publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa s-a realizat pe 21 iunie 2010, exact data la care expira termenul de inscriere la masa credala!  (astfel incat creditorii sa nu mai dispuna de timpul necesar pentru a se inscrie ca sa-si recupereze banii). (...)

Pe 25 iunie 2010, "Perfect Tour" a facut recurs, iar primul termen de judecata a fost fixat pentru data de 11 octombrie 2010. Dupa cum ne-a explicat doamna Elena Diaconu, expert in proceduri de insolventa si lichidare, 'in perioada pana la judecarea recursului, procedura insolventei nu se suspenda, iar creditorii trebuie sa se inscrie la masa credala in termenul stabilit de instanta'", se mentioneaza in Financiarul.

Pe de alta parte, Wall-Street.ro informa in luna mai din acest an ca insolventa agentiei de turism Perfect Tour a fost suspendata provizoriu, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti.

 • UPDATE 2 Ministerul Turismului: In documentele depuse la licitatie de Perfect Tour, pe 6 mai 2010, nu se mentiona ca firma a intrat in insolventa

Oficialii MDRT au revenit vineri si cu precizari legate de starea de insolventa a Perfect Tour, precizand ca la momentul desfasurarii licitatiei, in documentele de calificare depuse de aceasta firma nu figurau date despre acest fapt.

"Conform punctului 10 din Certificatul constatator nr.217567/06.05.2010 depus de firma PERFECT TOUR SRL ca document de calificare la procedura de achizitie publica de servicii turistice necesare organizarii vizitelor educationale si de informare a reprezentantilor mass-media, tour-operatorilor si a altor creatori de opinie, se constata ca, la data la care s-a desfasurat procedura de achizitie publica, "in datele la zi ale firmei nu figureaza mentiuni referitoare la condamnari ale comerciantului pentru fapte penale, punerea sub stare de interdictie, instituirea curatelei, declararea starii de insolventa sau faliment, conform art. 21 din Legea nr.26/1990, nu se afla in fuziune sau divizare, proces de dizolvare sau lichidare (conform Legii nr.31/1990, republicata), reorganizare judiciara sau faliment (conform Legii nr.85./2006, republicata)", potrivit oficialilor MDRT.

Contactati de HotNews.ro, oficialii Perfect Tour nu au oferit pana in acest moment nici un comentariu fata de aceste aspecte.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3010 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  banii mei, banii mei... (Vineri, 23 iulie 2010, 11:41)

  Dedalus [anonim]

  O fi fost el cel mai mic pret, dar conditiile de calificare au fost aproape sigur retrictive, din moment ce din cele peste 20 de mari operatori de turism din Ro, doar trei au depus oferta....

  Din pacate nu mai are nici o importanta, deoarece indiferent ce s-a intimplat, atribuirea contractului nu mai poate fi desfiintata legal in acest moment.

  Asa ca, bate vantu" (nici o aluzie..:-)), caravana trece.

  Imi raman insa doua intrebari:
  a) Care sunt conditiile de calificare, de au depus oferta doar trei operatori? Cine a facut acele conditii?
  b) Cine a verificat necesitatea si oportunitatea acestuii contract? Curtea de conturi are de gand sa-si faca datoria? Dar UVCAP din MF, pentru ce mai exista, doar sa dea locuri de munca la cativa functionari?
 • +4 (4 voturi)    
  Caietul de sarcinic (Vineri, 23 iulie 2010, 12:06)

  KingSnake [utilizator]

  Caietul de sarcini este unealta. Prin modul in care sunt formulate conditiile si algoritmul de calcul se ajunge aproape sigur la castigatorul dorit. Ati putea verifica cate licitatii a castigat Perfect Tour anul asta de la Ministere si agentii. Eu zic ca sunt destul de multe, eu stiu cel putin 2 castigate cu ajutorul caietului de sarcini.
  • -2 (2 voturi)    
   detaliii (Vineri, 23 iulie 2010, 12:37)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui KingSnake

   Nu te poti lua dupa asa ceva- numarul de contracte castigate, pentru ca este foarte posibil ca unele firme sa fie mult mai eficiente in licitatii fata de altele.

   Nici "orientarea" caietului de sarcini nu este neaparat periculoasa.

   Problema principala este daca e nevoie de serviciile alea sau nu.

   Ca daca nu, nici macar 2 lei nu trebuie dati si nimanui...
 • +4 (4 voturi)    
  Si eu, care credeam ca o sa spuna.... (Vineri, 23 iulie 2010, 12:06)

  lili [anonim]

  da, exista posibilitatea ca licitatia sa fie influentata.... Dar, in Romania nu se intampla asa ceva... NICIODATA.... In Romania nu exista coruptie, conflicte de interese, mita, spaga si cum s-or mai numi pe la altii.....
 • +2 (2 voturi)    
  Imperfect Tour (Vineri, 23 iulie 2010, 12:29)

  MRSmrs [utilizator]

  Am intrat ca sa vad ce este cu aceasta "agentie".Cred ca este facuta din minciuna si ca sa "sifoneze" banul public.M-am uitat la diferentele de pret (la o vacanta in Bg)intre aceasta "agentie" si agentia de unde am luat eu biletul.Am constata ca:1)Sunt afisate minciuni incredibile cu nr de stele ale hotelurilor.Hotelurile de 3* au patru(cica)iar cele de 4* sunt trecute(unele)cu cinci stele!Asa ca implicit fura la pret si te mai si minte!2)TOATE preturile sunt mai mari decat la o agentie obisnuita(recte de un am cumparat eu biletul).
 • +1 (1 vot)    
  Îndrăzneşte vreun ticălos să pună la (Vineri, 23 iulie 2010, 12:43)

  ixulescovici [anonim]

  îndoială buna-credinţă a imaculatei şi prea-cinstitei doamne ministru Udrea ?
  O,Zeus,trăzneşte-i pe ticăloşi ! Dă-le cu sondajul în cap să-i năuceşti !
 • 0 (0 voturi)    
  Vreau si eu (Vineri, 23 iulie 2010, 12:58)

  Dooika [anonim]

  Daca este posibil si mai ales daca se poate as vrea si eu un contract cu un minister (orce minister, nu am pretentii). Suma minima 100.000 euro. Ofer ofertantului buna "recompensa" indarat. Multumesc anticipat! Traiasca guvernul in frunte cu doamna presedinte!
 • +1 (1 vot)    
  PERFECT TOUR este in INSOLVENTA (Vineri, 23 iulie 2010, 13:23)

  Dan SCARLAT [anonim]

  Una si mai tare: firma care a castigat licitatia, PERFECT TOUR, este in insolventa.
  Detalii aici:
  financiarul.ro/2010/07/23/elena-udrea-da-contractele-de-licitatii-unei-firme-aflate-in-insolventa-sc-perfect-tour-srl
  • 0 (0 voturi)    
   si ce daca ??!!! (Vineri, 23 iulie 2010, 14:45)

   lili [anonim] i-a raspuns lui Dan SCARLAT

   Nu m-ar fi mirat sa nici nu existe.....
  • 0 (0 voturi)    
   Perfect Tour (Vineri, 23 iulie 2010, 16:46)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Dan SCARLAT

   Agentia Perfect Tour este intr-un proces in care un creditor i-a cerut insolventa.
   Procesul este pe rol si are un nou termen la 5 Octombrie 2010.
   Cum comunicarea solutiei date in 20 aprilie s-a facut la 16 iunie, inseamna ca la momentul atribuirii contractului nu exista inca nici un act valid care sa ateste ca pentru Perfect Tour a fost inceputa procedura de insolventa.
   Nu stim care va fi rezultatul procesului, asa ca ar fi mai bine sa nu ne pronuntam noi inainte.

   Ce atributii a avunt secretarul de stat Ioan Andreica in procesul de licitatie la care a participat Perfect Tour? Daca a fost implicat, se poate spune ca exista un oarecare conflict de interese datorita faptului ca rudele unuia din subordonati sunt actionari la Perfect Tour. Daca nu a avut nici o implicare in licitatie si in selectarea ofertei castigatoare, nu ai cum, legal vorbind, sa dovedesti ca e vorba de trafic de influenta sau depasirea atributiilor de serviciu.

   Ca nu e moral... asta e alta poveste.
  • 0 (0 voturi)    
   Apropos de Scarlat (Vineri, 30 iulie 2010, 8:39)

   Lupu Radu [anonim] i-a raspuns lui Dan SCARLAT

   Si mai interesant, e ca si firma ta este in insolventa Scarlat !
   Nu ar fi fost de bun simt sa comunici pe site-ul al tau, in care trambitezi cinstea, dat in spate e doar santaj ?

   O sa ajungi sa iti dai spaga singur ca sa nu apari pe propriul site=hazna..


   DS PRESS SRL   Judet :Iaşi, Localitate :

   MUNICIPIUL IAŞI
   J22/585/2002

   14679506
   - faliment
   - este sub incindenta Legii nr. 85/2006
   - bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008
   - Bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2006
   - Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007
 • +1 (1 vot)    
  Este un evident conflict de interese (Vineri, 23 iulie 2010, 13:34)

  DanBruma [anonim]

  In UE nici nu se mai pune problema ca o fi sau ca o pati, conflictul de interese are o definitie clara si in cazul in care definitia este indeplinita (ca in cazul asta) raspunzatorii sint pusi sa plateasca. Aici a avut loc o demisie, ok. Dar ce facem cu contractul? Aici trebuie sa intervina justitia, este evident. Tipului ala care a demisionat ar trebui sa-i fie interzisa o noua angajare in administratie.
  • 0 (0 voturi)    
   Absolut corect.... (Vineri, 23 iulie 2010, 20:18)

   blackarrow [anonim] i-a raspuns lui DanBruma

   si de bun simt , din pacate.....
 • 0 (0 voturi)    
  detalii - marius crivtonencu (Luni, 26 iulie 2010, 18:32)

  ioana [anonim]

  daca Marius Crivtonencu si-a dat demisia din data de 28.06.2010, atunci de ce a figurat in CO / 2010 toata aceasta perioada ????? (directia resurse umane din cadrul MDRT - sau consiliera personala a acestuia Teodora - poate confirma)......... a asteptat sa vada contractul semnat ??????


  tatal acestuia este grav bolnav................ se poate verifica la adresa acestuia din Brasov.......


  iar de toate acestea Ioan Andreica stie.......
 • 0 (0 voturi)    
  Perfect Tour-tepisti cu statul si nu numai (Sâmbătă, 7 august 2010, 15:30)

  fim [anonim]

  Am auzit de Corina Pacuraru ca taie din banii angajatilor ,pe cati bani are,pe atat e de nesimtita.Asa fac unii bani!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by