Consiliul Concurentei a autorizat preluarea unor active ale IPSO de catre New Kopel Romania prin intermediul filialei sale Union Motors Car Sales, precizand ca operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata. Activele achizitionate sunt cele prin intermediul carora IPSO desfasoara activitatea auto in Bucuresti, adica comertul cu autovehicule, piese de schimb si accesorii, intretinerea si repararea autovehiculelor, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta.

"Consiliul Concurentei a analizat aceasta concentrare economica prin prisma prevederilor Legii concurentei si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice si a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal. Operatiunea de concentrare economica nu conduce la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate", se mai arata in comunicat.

New Kopel Romania are ca obiect principal de activitate, activitati de inchiriere si leasing cu autoturisme si autovehicule rutiere usoare si este prezenta pe piata din Romania incepand cu anul 2005, oferind concomitent servicii de leasing operational si de inchiriere de autovehicule (rent-a-car), iar din anul 2007 ofera si servicii de vanzari de autovehicule second-hand.