Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat producatorului de aluminiu Alro Slatina un imprumut sindicalizat in valoare de 180 milioane de dolari, aceasta suma fiind destinata refinantarii datoriilor companiei, se arata intr-un comunicat comun remis HotNews.ro. BERD va contribui cu 75 milioane de dolari la acest imprumut, in timp ce diferenta de 105 milioane dolari este sindicalizata catre banci comerciale.

"Acest imprumut va ajuta Alro sa se concentreze pe producerea de produse cu valoare adaugata ridicata si pe imbunatatirea eficientei energetice. (...) Imprumutul va refinanta datoria actuala a companiei, ajutand la consolidarea si restructurea acesteia pe termen lung. Acest proiect va imbunatati fluxul de numerar al companiei, sprijinind astfel Alro sa-si finanteze programul de investitii", se mai spune in comunicat.

"Prin intermediul acestui proiect, BERD sustine una dintre cele mai importante companii din sectorul privat romanesc, ajutand compania sa se concentreze pe produsele cu valoare adaugata ridicata si pe imbunatatirea eficientei energetice", a declarat Claudia Pendred, director BERD pentru Romania.

Alro, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, are peste 3.300 de angajati si este una dintre cele mai mari companii industriale romanesti. Pachetul majoritar de actiuni este detinut de catre Vimetco NV.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,7 miliarde de euro in peste 270 de proiecte, ceea ce a atras investitii suplimentare in valoare de peste 8,3 miliarde de euro.