Compania Mercadia Holland, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achizitionat operatorul retelei de magazine de discount miniMAX DISCOUNT, formata din 31 de unitati, informeaza Mediafax. Partile nu au anuntat valoarea tranzactiei parafate vineri, care a vizat transferul intregului pachet de actiuni al miniMAX.

"Mercadia activeaza deja pe piata de retail din Romania din primavara acestui an, prin reteaua de magazine MIC.RO. Achizitia miniMAX este parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe aceasta piata si vizeaza crearea unor sinergii intre cele doua companii pe partea de logistica si achizitii, care ne vor permite optimizarea ofertelor pentru clientii ambelor segmente - discounter si comert de proximitate", a declarat, intr-un comunicat, Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV.

Infiintata in 2003, SC miniMAX DISCOUNT SRL are in prezent 31 magazine la nivel national si peste 600 de angajati. Stadiul final al retelei vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine.

Pana la preluarea de catre Mercadia actionariatul miniMAX a fost alcatuit din grupul austriac Real4You si doua persoane fizice, Rainer Exel si Andreas Kampf.

Grupul Mercadia Holland BV detine pachetele majoritare ale companiilor MIC.RO Retail, BET CAFE ARENA si iLearn.

Mic.ro Retail si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de retail in aprilie, prin lansarea unei retele de magazine de proximitate, avand in prezent 76 de unitati comerciale in Bucuresti si are in plan deschiderea a 300 de magazine pana la finalul anului.

Bet Cafe Arena, lansata in 2010, activeaza in industria jocurilor de noroc, prin 70 de cafenele deschise la nivel national.

Firma iLearn, infiintata tot in acest an, asigura servicii de consultanta in domeniul resurselor umane.