Sebastian Vladescu: Vrem ca Rompetrol sa-si plateasca datoria cash, nu in actiuni. Putem negocia extinderea dead-line-ului
"Sintem deschisi negocierilor, dar nu vrem sa redevenim actionari la Rompetrol, cu atit mai putin actionari minoritari", a spus Vladescu pentru Bloomberg joi, 26 august.
Valoarea actualizata a datoriilor Petromidia catre statul roman, preluate de KazMunaiGaz dupa cumpararea companiei de la Dinu Patriciu, se ridica la circa 600 milioane dolari si sunt scadente la 30 septembrie.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
apoi renegocia, de multe ori sterge, samd..
PS O chestie amuzanta: mi-a fost si blocat contul din banca pentru vreo 200 ron pe care i-am platit acum vreo 2 ani, chitanta nu am separat pentru suma asta pentru ca am platit mai multe mii ron impreuna cu alte impozite (pfa, chirie etc), am cerut hartie explicativa mi-au trimis la alta adresa pe care o aveau la ei in sistem, nu la cea ceruta de mine, am 1 facut cerere sa-mi schimbe adresa (cu raspuns iar la adresa curenta) nu am primit raspuns de 3 luni am facut iar alta cerere. Pentru cereri nu primesti nici o dovada, asa ca in final o las balta, parca vad ca iar imi blocheaza contul pentru aceeasi suma, nu ma mai mir de nimic in tara asta cu conducatori de rahat, unde trebuie sa fii batut in cap sa vrei sa faci ceva cinstit.
Stiu ca e prieten si cu Tariceanu. O fi cu Patriciu...
Acum se leaga?
De cand statul se umileste in halul acesta?
Sunteti atat de hotarat, ferm si aspru cu noi, orbetii acestei tari de pe care vreti sa trageti si pielea, iar cu "domnii" va purtati frumos, ingaduitor, ca un gentlman?
Va dispretuiesc public ptr aceasta atitudine.
Viata mea e din ce in ce mai gri. Si nu am nicio vina ca Dvs imi decideti asa de brutal soarta.
Am observat ca radeti ostentativ cu reprterii si va incomodeaza intrebarile lor.
Eu NU va intreb de venituri, nici nu ma intereseaza, dar CU CE DREPT ma obligati sa sufar?
Cand vine ziua platii TVA si impozite ma duc la Vladescu:
- "Prietene nu vrei niste actiuni?"
- "Lasa ca mai vedem noi, pana una alta hai sa iti prelungesc termenul de plata"
Eu nu inteleg cum naiba de nu exista un posibil ministru de finante cu ceva urma de creier in tara asta.... Dle Vladescu, de ce nu va intoarceti la afacerile dvs, la agatzat puicute, practic la vechile obiceiuri si va mai bateti creierasul cu probleme din astea complexe??
In tara se moare de foame si voi vreti sa dati lui Munai Gaz inlesniri la plata?
Ce o sa faca? O sa ia benzinariile si rafinaria Rompetrol in carca si o sa plece in Kazahstan cu ele?
din prestatiile indivizilor de genul Vladescu (politician roman, in genere) imi dau seama ca au un self esteem exagerat, probabil se vad salvatori ai neamului, iar pe noi, "salvatii", ne vad ca pe niste ignoranti inconstienti...
e evident ca nu putem sa-i facem sa inteleaga ca sunt incompetenti (ca sunt corupti stiu si ei, deci inutil efortul), dar, poate, ar trebui sa-i mai rarim...fizic
probabil ca, dupa un caz, doua, efectul ar fi mai puternic decat al oricarei petitii online, manifestatii, greve...
2. Avocatii care spun ca Rompetrol are libertatea de a alege intre plata cash si transformarea datoriei in actiuni, trebuie sa tina seama de faptul ca modalitatea de plata a datoriei o stabileste creditorul si nu datornicul.
3. Reesalonarea datoriei nu are argumente reale. Rompetrol nu mai este o companie in redresare, cum a fost in 1998 la privatizare, ci este compania nr. 2 in Romania si in top 50 european.
4. Ne dorim ca in Romania legea sa se respecte, atat de catre micul contribuabil cat si de marii contribuabili.
5. Daca KMG nu achita datoria Rompetrol se dicrediteaza fata de clientii din Romania.
E ca la banca. Daca ai un credit si nu ai bani sa-l achiti banca iti executa garantia (in cazul de fata actiuni la Petromidia). Banca nu te poate obliga sa-i dai banii atata timp cat ii dai garantia si stingi datoria. Corect?
Statul n-are niciun interes sa ia actiuni pentru ca Petromidia merge pe pierdere si trebuie sa vina cu bani. Ei vor banii pentru ca i-au prins in buget si e nevoie sa se imprumute suplimentar inca 600 milioane de euro.
Statul a castigat de pe urma Petromidia miliarde de euro. Daca era a statului se piedeau miliarde de euro cum a fost de altfel inainte de privatizare. Per total romanii au castigat din aceasta privatizare care plateste 7% din pensii, 7% din salariile bugetarilor, 7% din investitii, 7% din alocatii etc.
Vreo 10 companii din astea si era perfect.
Vreo 10 firme de astea şi ar fi bine... ce ar fi ca la următoare tranşă către stat să le propun să fie asociaţi în loc să plătesc banii? Mai mult, să facă toţi aşa, mai ales acum pe criză.
++++
Problema principală aici în România este că legea nu este la fel pentru toţi... şi acest fapt se ştie.
Tare buna mania proletara de astazi- ne-au furat bijuteria si nu vor sa ne dea banii.
Iar KMG sa va prapadi de suparare din cauza punctului 5. Ne vedem la parastas!
statul procideaza neconcuretial daca acorda facilitati de plata...