Washington a anuntat vineri ca a avizat fuziunea dintre United Airlines si Continental Airlines, iar cele doua companii au precizat ca vor sa definitiveze pana in data de 1 octombrie procesul de fuziune, care va da nastere celui mai mare transportator aerian din lume, relateaza AFP.

Departamentul Justitiei a afirmat ca cele doua companii au renuntat la un numar de drepturi de aterizare si decolare pe aeroportul international din Newark, in apropiere de New York. Departamentul, care este insarcinat cu respectarea liberei concurente, a precizat ca a inchis astfel ancheta legata de fuziunea dintre cele doua companii.

Intr-un comunicat publicat la scurt timp de la anuntarea deciziei ministerului, United si Continental, care obtinusera aprobarea autoritatilor europene la sfarsitul lui iulie, au anuntat ca spera sa definitiveze procedurile pana in data de 1 octombrie.

United Airlines, a treia companie din America, si Continental Airlines, numarul patru, si-au anuntat in mai intentia de a fuziona, sub numele United. Cele doua companii deservesc 370 de destinatii din 59 de tari, cu o cifra de afaceri cumulata de 29 miliarde dolari, o flotila de 700 de aparate si circa 87.000 de angajati in intreaga lume.