Indicele increderii in economia Romaniei s-a imbunatatit in luna august, datorita imbunatatirii asteptarilor consumatorilor si a unei perceptii mai bune asupra perspectivelor din comertul cu amanuntul si constructii, potrivit unui sondaj realizat lunar de Comisia Europeana. Totodata, perspectivele din industrie au ramas neschimbate comparativ cu luna anterioara, iar increderea in sectorul serviciilor a scazut.

Astfel, indicele increderii in economie a urcat la 76,4 puncte in luna august, de la 75 puncte in iulie, aceasta fiind a treia luna consecutiva in care perceptia asupra economiei romanesti s-a imbunatatit.

Cu toate acestea, Romania se afla pe penultimul loc in Uniunea Europeana in functie de acest indice, o valoarea mai mica fiind inregistrata doar de Grecia (67,9 puncte). Tarile cu cel mai ridicat indice al increderii in economie sunt Suedia (115,4 puncte) si Germania (111,2 puncte).

Indicele increderii s-a imbunatatit si la nivel european, ajungand la 102,7 puncte in Uniunea Europeana si 101,8 puncte in zona euro.