Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu,l-a demis pe Mihail Iusut, directorul general al "Iprochim" S.A., se arata intr-un comunicat al ministerului. Potrivit aceluiasi document, in locul sau a fost numita doamna Aurelia Mihaela Oprescu. Decizia de eliberare din functie a fost motivata de managementul defectuos, lipsit de transparenta si contrar intereselor Institutului, efectuarea unor cheltuieli de prestari servicii si protocol nejustificat de mari, obstructionarea actului decizional al Consiliului de Administratie a societatii, risipa de resurse umane si financiare, neglijarea activitatii de baza a Institutului, aportul nesemnificativ la contractarea de noi lucrari.

Mihail Iușut (n. 14 iulie 1953 la Giurgiu, județul Giurgiu) a fost parlamentar FSN de Giurgiu în legislatura 1990-1992 și în legislatura 1992-1996, demisionand in 1995.

Potrivit Raportului financiar pe 2009 al Iprochim, societatea avea la inceputul acestui an 229 de angajati, cheltuielile salariale fiind de 6 milioane de lei la nivelul intregului an. Activitatea economica a avut de suferit din cauza crizei mondiale, iar o parte din specialisti au plecat din cauza salariilor mici catre alte domenii.

Firma a realizat in 2009 un profit de 150 de lei la o cifra de afaceri de 10,3 milioane de lei, se mai arata in Raport.

Firma este detinuta de Stat (72,99%) prin intermediul Ministerului Economiei), Dan Cojocaru (17,5%), diferenta apartinand altor persoane fizice si juridice.