Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in primele sapte luni cu 4,9%, pe fondul reducerii vanzarilor de produse alimentare si nealimentare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna iulie, afacerile din comert au scazut atat comparativ cu luna anterioara cat si fata de aceeasi luna a anului trecut.

In perioada iunie-iulie, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut ca urmare a reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-6,0%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,9%.

In luna iulie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul s-a redus cu 6,5% fata de luna precedenta, datorita scaderii vanzarilor de produse nealimentare (-10,2%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-6,8%), in vreme ce vanzarile de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,9%.

Comparativ cu luna iulie 2009, afacerile din comert au scazut cu 8,9%. Scaderea a fost determinata de diminuarea cu 12,0% a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun si a vanzarilor de produse nealimentare cu 11,8%. In acelasi timp, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 1,2%.