Cesarom, liderul incontestabil al pietei de placi ceramice din Romania, s-a implicat de-a lungul ultimilor ani intr-o serie de proiecte sociale de anvergura, realizand, in perioada 2008 - 2010, donatii totale de aproximativ 86.000 mp de gresie si faianta, insumand 300.000 de euro.

Scoala LeteaFoto: www.cesarom.ro

Prin participarea activa la proiecte sociale de referinta, Cesarom s-a remarcat drept una dintre cele mai responsabile companii de pe piata autohtona a materialelor de constructii.

De-a lungul ultimilor trei ani, Cesarom a luat parte la circa 60 de proiecte sociale pe teritorul intregii tari. In total compania a donat aproximativ 86.000 mp de gresie si faianta catre proiecte cat mai diverse din toate zonele tarii. Astfel, Cesarom a luat parte la initiative sociale in peste 50 de localitati.

Printre proiectele de referinta sprijinite de Cesarom se numara Primaria Odobesti din Judetul Vrancea, Fundatia Caritas - Centru Social Sfantul Stefan Saniob din Judetul Bihor, Fundatia Holt Romania si Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci din Judetul Alba.

Liderul pietei de placi ceramice a donat Primariei Odobesti nu mai putin de 4.000 mpde faianta si 5.000 mp de gresie, in valoare totala de aproximativ 35.000 de euro. Placile ceramice au fost directionate de Primarie catre insitutiile din subordine.

In cadrul initiativei derulate alaturi de Fundatia Caritas - Centru Social Sfantul Stefan Saniob, Cesarom a oferit 900 mp de fainata si 550 mp de gresie. Valoarea acestora s-a ridicat la circa 10.500 de euro.

Cesarom a livrat, de asemenea, 1.400 mp de faianta si 1.500 mp de gresie, pentru renovarea Manastirii Inaltarea Sfintei Cruci. Proiectul a absorbit astfel o donatie in valoare de aproximativ 10.000 de euro.

Si in acest an, compania s-a implicat, pana in prezent, in doua proiecte sociale. Prima donatie pe care Cesarom a efectuat-o la inceputul acestui an a fost directionata catre Spitalul Clinic Sfantul Ioan - Materinitatea Bucur din Bucuresti. In cadrul acestei initiative, compania a placat un spatiu destinat educatiei sanitare si ingrijirilor pre si post natale a femeilor insarcinate.

Un alt proiect derulat in acest an a fost realizat impreuna cu Asociatia Insieme pentru protectia si ingrijirea copiilor si batranilor. Aceasta are ca scop sustinerea, ocrotirea materiala si morala a persoanelor defavorizate cat si apararea drepturilor copiilor si batranilor lipsiti de ocrotire familiala si suport material.

In acest sens Cesarom a donat 700 mp de placi ceramice pentru amenajarea a doua case cu suprafata totala de 250 mp in Capitala. Fiecare locuinta va gazdui un numar de 12 batrani carora li se va asigura cazarea, masa si, lunar, o consultatie medicala.

Compania a devenit, inca din 2004, membra a grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiti producatori europeni si mondiali de placi ceramice. O data cu intrarea in grupul Lasselsberger, compania si-a schimbat numele in Lasselsberger SA, dar a pastrat marca de produs Cesarom.