Numarul romanilor care vor investi pana la finele anului in amenajarea locuintelor prin placarea cu placi ceramice va scadea cu aproximativ 3% comparativ cu 2009, conform estimarilor Cesarom, liderul pietei locale de placi ceramice.

Eduard MacarescuFoto: www.cesarom.ro

Astfel, aproximativ 420.000 de locuinte vor fi amenajate in 2010, comparativ cu anul trecut cand numarul acestora a ajuns la 432.000.

Potrivit lui Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Cesarom, numarul constructiilor noi placate cu placi ceramice va scadea in acest an cu aproximativ 15% comparativ cu 2009, in timp ce numarul celor reamenajate se va mentine la nivelul anului trecut.

Cesarom, companie controlata de producatorul austriac Lasselsberger, este principalul furnizor de gresie si faianta pentru proiectele rezidentiale si non rezidentiale dezvoltate pe piata locala.

Astfel, proiecte apartinand SC Real Hypermarket Romania, Penny Market, Cora, ANL, Banca Romaneasca sau ansambluri precum Green City au fost dezvoltate cu placile ceramice din portofoliul Lasselsberger Romania.

Compania are avantajul de a fi unicul producator local de gresie si faianta cu o distributie nationala, fapt ce asigura livrarea rapida a comenzilor, indiferent de cantitatea de placi solicitata. Preturile accesibile, calitatea superioara, serviciile oferite si varietatea gamei sortimentale reprezinta de asemenea atuurile Cesarom.

"Asiguram aproximativ 40% din placile ceramice necesare amenajarii proiectelor rezidentiale si non-rezidentiale din Romania", a declarat Eduard Macarescu.

Cesarom estimeaza pentru 2010 un avans cu 10% a cifrei de afaceri, la 38,5 milioane de euro. Compania a inregistrat in 2009 un business consolidat de 35 milioane de euro (150 milioane de lei), in conditiile unei piete afectate de criza economica.

De asemenea, Cesarom vizeaza pentru anul in curs majorarea exporturilor si intrarea pe mai multe piete din intreaga lume. Compania a exportat, incepand cu 2009, pe pietele din Grecia si Bulgaria si pentru 2010 mizeaza pe cresterea cantitatilor trimise peste granite.

Cesarom este unul dintre brandurile cu traditie din Romania, avand o istorie de peste 40 de ani. Placile ceramice sunt produse la Cluj pe cinci linii de fabricatie: doua linii de fabricatie a placilor ceramice pentru pardoseli (gresie), doua linii de fabricatie a placilor ceramice pentru pereti (faianta) si o linie de fabricatie a placilor de decor si brauri.

Compania a devenit, incepand cu 2004, membra a grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiti producatori europeni si mondiali de placi ceramice (gresie, faianta, decoruri).

O data cu intrarea in grupul Lasselsberger, compania si-a schimbat numele in Lasselsberger SA, dar a pastrat marca de produs Cesarom.