Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va rambursa in luna octombrie TVA in valoare de 934,19 milioane de lei, urmand a fi restituite deconturile mai vechi de 3 septembrie 2010, a anuntat institutia.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata conform cu Instructiunile nr.802.520/03.07.2009 privind rambursarea lunara a TVA, cu modificarile si completarile ulterioare, acestea totalizand la 1 octombrie o suma de 934,19 milioane de lei", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Conform ANAF, deconturi cu compensare si restituire totalizeaza 785,7 milioane de lei, din care se compenseaza 69,5 milioane de lei si se restituie suma de 716,2 milioane de lei, in vreme ce deconturile cu compensare integrala sunt in valoare de 144,0 milioane de lei, iar deconturile cu compensare partiala in valoare de 4,49 milioane de lei.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 716,2 milioane de lei, plata efectiva a fost programata in trei transe. Astfel, la data de 7 octombrie va fi platita prima tranza, in valoare de 142,6 milioane de lei, iar in 25 si 29 octombrie vor si platite celelalte doua transe, de 215,5 milioane de lei, respectiv 358,1 milioane de lei.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).