Franklin Templeton Investments, care a preluat in luna septembrie administrarea Fondului Proprietatea, a anuntat vineri ca va respinge orice incercare nefondata de amanare a platii dividendelor sau a listarii Fondului, se arata intr-un comunicat al companiei.

"In numele fondului si al actionarilor sai, vom respinge orice tentativa nefondata de a amana plata dividendelor si/sau a listarii Fondului la Bursa de Valori Bucuresti", se arata in comunicat.

Reprezentantii Franklin Templeton mai arata ca obiectivul pe termen scurt este de a asigura actionarii de faptul ca isi vor primi dividendele pe 11 octombrie. "In plus, reiteram angajamentul continuu al Franklin Templeton de a lista Fondul pe BVB. In prezent, lucram intens pentru a ne asigura ca toate termenele sunt respectate pentru o listare la inceputul lui 2011", mai arata acestia.

Aceste declaratii vin dupa ce in presa au aparut unele articole referitoare la o actiune in justitie facuta de catre un actionar al Fondului, cu scopul de a contesta validitatea unor hotarari ale Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) si a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) din data de 6 septembrie.

Reprezentantii Franklin Templeton reamintesc ca Actul Constitutiv al FP a fost aprobat de actionari cu 99,7% din voturi, in vreme ce listarea Fondului Proprietatea si distribuirea dividendelor au fost aprobate cu 99,9%, respectiv 99,2% din voturi.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti, insa termenul de listare a fost amanat in repetate randuri.

Franklin Templeton Investment Management, cu sediul in Marea Britanie, a fost inregistrata la CNVM in 14 septembrie 2009, iar in data de 11 mai 2010 autoritatea de reglementare a pietei de capital a autorizat sucursala din Romania a companiei.