Compania aeriana Blue Air a anuntat joi decizia Curtii de Apel, conform careia se suspenda executarea Hotararii de deschidere a procedurii de insolventa, potrivit unui comunicat trimis HotNews.ro.

"Decizia Curtii de Apel pronuntata in data de 13.10.2010 repara in acest fel eroarea judiciara comisa de Tribunalul Bucuresti si reda companiei Blue Air dreptul de a fi in continuare ceea ce a reusit in atatia ani: compania de transport aerian a romanilor," se mentioneaza in comunicat.

Tribunalul Bucuresti a admis vineri cererea pentru intrare in insolventa a Blue Air, inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions. Judecatorul Laura Radu, purtator de cuvant al Tribunalului Bucuresti, a declarat pentru Mediafax ca instanta a admis miercuri intrarea in insolventa a Blue Air, la cererea Carpatair si Service Excellence Solutions.

Reprezentantii Carpatair au confirmat ca Blue Air si-a achitat datoria la cateva zile dupa depunerea dosarului de insolventa.

"La cateva zile dupa ce am depus dosarul de insolventa, Blue Air ne-a achitat datoria si noi le-am dat hartie ca am primit banii. Dar dupa acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal sa inchida dosarul. Diligentele pentru inchiderea dosarului erau treaba lor", a spus Paula Ardelean, citata de Mediafax.

Decizia de intrare in insolventa a Blue Air a fost postata pe site-ul Tribunalului Bucuresti abia vineri, la ora 17:30, in conditiile in care aceasta apare in dreptul termenului de judecata din 27 septembrie, insa in finalul deciziei apare ca aceasta a fost pronuntata in sedinta publica din data de 6 octombrie.

Potrivit comunicatului, compania asigura pasagerii si colaboratii ca va continua sa opereze zborurile conform orarului si va continua strategiile si planurile de dezvoltare.