Compania Asirom, membra a grupului VIG, vrea sa isi extinda reteaua din Bucuresti cu pana la 10 noi sucursale si circa 100 de agenti de asigurare pana la sfarsitul acestui an, a anuntat luni asiguratorul. Reprezentantii Asirom au precizat pentru HotNews.ro ca pentru acest proiect s-a alocat un buget "de ordinul sutelor de mii de euro". Anuntul vine dupa ce in luna august a acestui an, Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) preciza ca Asirom a concediat cateva zeci de persoane in 2010, asiguratorul fiind singurul membru al federatiei care a luat astfel de masuri in acest an.

"Prin acest proiect, dorim sa extindem Asirom in cele mai populate cartiere rezidentiale si de business din Bucuresti, urmand apoi sa replicam modelul la scara nationala", a declarat Boris Schneider, director general Asirom.

Masura face parte dintr-un proiect pilot, care se va extinde si la nivel operational, a mai anuntat luni Asirom fara a da mai multe detalii. Conform datelor remise HotNews.ro, Asirom opereaza in prezent 5 sucursale, iar la nivel national, reteaua este formata in total din 45 de sucursale (inclusiv cele 5), 85 de reprezentante si 61 de Agentii si Puncte de lucru (in 172 localitati din Romania).

In ceea ce priveste numarul de angajati, Asirom a anuntat ca in prezent are 250 de agenti de asigurare pentru Bucuresti. "Conform datelor companiei disponibile la finalul anului 2009", remise HotNews.ro de catre reprezentantii companiei, "in cadrul Asirom activau la nivel national pe parte de vanzari peste 970 de inspectori de asigurare. Tot la nivelul anului 2009, in cadrul canalelor externe de distributie ale Asirom, au activat peste 10.000 de agenti de asigurare persoane fizice".

  • Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB): Asirom a concediat cateva zeci de persoane in 2010

Amintim ca in luna august a acestui an, Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) preciza ca "Asirom a concediat cateva zeci de persoane in 2010. Potrivit acestuia, Asirom intentiona sa concedieze initial 100 de persoane, dar schimbarile din structura de personal a asiguratorului au permis reangajarea a 30 - 35 din angajatii care se aflau pe lista de disponibilizari".

Acesta a mai spus ca reducerea de personal s-a facut respectand legislatia in vigoare, asa incat nu au existat conflicte intre patronat si sindicat. Persoanele disponibilizate au primit pana la 10 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca. "Pentru ca majoritatea avea vechime mare, media salariilor compensatorii oferite a fost de circa 8", a completat Paraschiv.

Sindicatele firmelor de asigurari si bancilor afiliate FSAB sunt: Ardaf, Asirom, Bancpost, BCR Asigurari, BRD - GSG, Raiffeisen Bank, Romexterra si Unicredit Tiriac.

  • UPDATE: Oficialii Asirom: De la inceputul anului circa 35-40 de agenti au fost reincadrati in noi functii

In replica, oficialii Asirom au explicat luni pentru HotNews.ro ca in cadrul companiei este un program constant de evaluare si structurare a fortei de vanzari in functie de criterii de performanta si ca de la inceputul anului circa 40 de agenti au fost reincadrati in noi functii.

"Compania are un program constant de evaluare si structurare a fortei de vanzari in functie de criterii de performanta si eficienta clar stabilite. In plus, compania are intotdeauna ca scop minimizarea impactului asupra angajatilor sai, astfel incat, de la inceputul anului circa 35-40 de agenti au fost reincadrati in noi functii, iar acum se creaza circa 100 de noi locuri de munca, pe fundalul unui mediu economic dificil. In continuare, dinamica echipei va fi decisa de performantele si evolutia fiecaruia dintre angajati", au mentionat pentru HotNews.ro oficialii Asirom.