Electroputere Craiova a intrat, in luna septembrie, in actionariatul companiei Cummins Generator Technologies Romania, parte a unui gigant industrial american, potrivit Money.ro. Aportul Electroputere la capitalul social a fost in natura, oferind o hala si alte echipamente industriale necesare productiei de motoare in schimbul a 17% din actiuni.

Compania va produce, in una din halele Electroputere, motoare pentru sectorul auto, al constructiilor, industrial ori minier destinate atat pietei interne cat si pentru export. Cummins Generator Technologies Romania functiona de mai multi ani la Craiova, pe platforma industriala a Electroputere.

Actionarul majoritar al Cummins Generator Technologies Romania este compania Cummins Generator Tehnologies, ce detine 78,7% din actiuni. In actionariatul companiei mai gasim firma germana Reinhold Noor International Gmbh & Co. KG cu 4% din actiuni si doua persoane fizice de origine germana cu procente de 0.1%.

Capitalul social al firmei este de 20 milioane de lei.

Producatorul de generatoare Cummins Generator Technologies este parte a holding-ului industrial Cummins Inc., cu sediul in Indiana, SUA. Grupul Cummins are reprezentante in 160 de tari si venituri anuale de 11 miliarde de dolari.