Astra Asigurari, companie cu capital si actionariat romanesc, si-a inceput operatiunile pe piata din Ungaria deschizand o sucursala in Budapesta, ce va opera sub numele Astra Biztosito. Conform informatiilor asiguratorului, sucursala va subscrie pentru inceput pe segmentele de business pe care compania mare detine pozitii importante pe piata din Romania, adica: asigurari property, Casco si RCA.

Astra Asigurari a anuntat vineri ca noua sucursala, ce va fi condusa de Bela Torok, va functiona in conformitate cu legislatia in vigoare la momentul actual pe teritoriul Ungariei in materie de asigurari. Raportarile financiare, transferul raspunderii, solvabilitatea, suportul logistic, precum si implementarea programelor de emitere electronica si tarifare, avand in vedere ca in Romania, compania subscrie in proportie de 99,9% in sistem electronic, vor fi sustinute de compania romaneasca.

Vanzarea politelor de asigurare pe piata din Ungaria se va face atat prin metodele clasice de vanzare, cat si prin intermediul brokerilor de retea si a celor online (portalul de vanzari online din Ungaria va fi disponibil la www.astraonline.hu).

  • Pe ce mizeaza Astra in Ungaria: Preturi si grad de penetrare mai mari, mai putine daune auto

Punctele forte pe care mizeaza Astra Asigurari in extinderea in Ungaria sunt preturile si gradul de acoperire in asigurari mai mari, dar si o frecventa a daunelor pe segmentul auto mai mica decat cea din Romania.

"Piata din Ungaria prezinta unele avantaje, intre care se numara preturile si gradul de penetrare mari. Gradul de penetrare pe property este de 80% in Ungaria, fata de numai 20% in Romania. Frecventa daunelor pe segmentul auto este mai mica decat in Romania", explica in urma cu doua saptamani asiguratorul.

Piata Asiguratorilor din Ungaria este reprezentata de un numar de 31 de companii de asigurari. Jucatorii cei mai importanti in piata de asigurari din Ungaria sunt: Allianz si Generali Providencia, urmate de Groupama, Aegon si ING.

Astra Asigurari a inregistrat un profit contabil net de 11,3 milioane lei in primele sase luni din acest an, in crestere cu 83% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primul semestru al acestui an, Astra Asigurari a raportat plata unor daune in valoare de peste 233,2 milioane lei, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada din 2009, majoritatea dosarelor solutionate fiind aferente contractelor de asigurari generale.