Metropolitan Life (MetLife) a anuntat luni ca a finalizat achizitia American Life Insurance Company (Alico) de la American International Group, Inc. (AIG) pentru 16,2 miliarde dolari. Pe piata locala, Alico este actionarul majoritar al Alico Romania, fosta AIG Life.

Conform anuntului facut luni de companie, contravaloarea platita de MetLife catre AIG pentru achizitia Alico a fost de 7,2 miliarde dolari in numerar, dupa ajustari, si 9 miliarde dolari in capital si alte titluri MetLife, sub rezerva unor corectii de inchidere. Partea reprezentata de titluri din pretul de vanzare a constat in 78,2 milioane de actiuni comune MetLife, 6,9 milioane de actiuni preferentiale convertibile si 40 milioane de actiuni.

MetLife este unul din cele mai importante grupuri cu operatiuni in asigurari, anuitati si programe de beneficii pentru angajati, cu 90 milioane de clienti in peste 60 de tari. Prin filialele sale si companiile afiliate, MetLife detine pozitii de conducere pe pietele din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.

In Romania, AIG Life Asigurari Romania a anuntat in luna ianuarie a acestui an schimbarea denumirii in Alico Asigurari Romania, preluand astfel numele actionarului majoritar, American Life Insurance Company (Alico). De asemenea, odata cu preluarea noului nume, Alico Asigurari Romania, si AIG Fond de Pensii, companie sub actionariatul Alico Asigurari Romania, si-a anuntat schimbarea denumirii in Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Grupul American International Group (AIG), odata cel mai mare asigurator din lume, a fost salvat de la faliment in luna septembrie 2008, in timpul crizei creditelor, printr-un ajutor guvernamental de peste 170 de miliarde de dolari, statul preluand in schimb 80% din actiunile companiei.