Compania Sterling Resources Ltd. a retras cererea inaintata Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), pe 22 mai 2009, cu privire la transferul catre Melrose Resources BV a unei cote de participare de 32,5% la perimetrele Pelican si Midia detinute in zona offshore din Romania, a anuntat Sterling intr-un comunicat de presa. Cererea a fost retrasa in urma incetarii acordului cu Melrose Resources BV.

Data intrarii in vigoare a notificarii adresate ANRM este 1 noiembrie 2010.

Activitatile de exploare si evaluare au fost afectate de faptul ca nu a fost aprobat, pana acum, transferul cotei de participare de 32,5% catre Melrose Resources, sustine Sterling.

"Imposibilitatea obtinerii aprobarii transferului a impiedicat continuarea operatiunilor privind descoperirile Ana si Doina, precum si efectuarea altor activitati de explorare si evaluare in Perimetrele in cauza. Sterling in momentul de fata are in vedere sa continue in mod activ desfasurarea operatiunilor off-shore, de comun acord cu celelalte companii in legatura cu care au fost inaintate cereri de transfer, respectiv PetroVentures Europe BV si Gas Plus International BV", se mai arata in comunicat.

In urma cu un an aparuse informatia ca Sterling Resources vrea sa-si vanda concesiunile de la Marea Neagra. Sterling Resources a anuntat, insa, ca nu intentioneaza sa vanda participarea sa de 32,5% din cele doua blocuri pe care le detine in Marea Neagra, precizand ca isi pastreaza angajamentul in vederea continuarii procesului de explorare inceput, prin asocierea, impreuna cu trei parteneri.

Cei trei parteneri ai Sterling sunt Melrose Resources, care detine 32,5%, Petroventures, care detine 20% si Gas Plus, cu o cota de participare de 15%.

Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, intre ANRM si Sterling Resources Ltd., are o durata de 30 ani contractuali calculati de la data intrarii in vigoare a ESPA (n.r. adica a Contractului de Explorare si Impartire a Productiei incheiat intre Rompetrol SA si Enterprise Oil Exploration Limited si Canadianoxy (Romania) Ltd, la 6 august 1992), cu dreptul de prelungire cu o perioada aditionala de pana la 15 ani, conform prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea Petrolului, potrivit actului aditional.

Sterling Resources Ltd. este o societate petroliera internationala, cotata la bursa in Canada, avand sediul social in Calgary, Alberta, detinand active petroliere in Marea Britanie, Romania si Franta. Actiunile sunt listate si tranzactionate la Bursa TSX Venture Exchange sub simbolul "SLG".

  • Cititi aici mai multe amanunte despre contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia, realizat intre Agentie si Sterling Resources Ltd.