Compania E.ON Romania a anuntat miercuri ca va cumpara pachetele minoritare de actiuni detinute de Electrica la E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie, potrivit unui comunicat al grupului de utilitati. Reprezentantii companiei arata ca pretul actiunilor este stabilit printr-o formula de calcul stipulata in contractul de privatizare si nu au dorit sa dea mai multe detalii in legatura cu acest subiect.

"In Contractul de Privatizare al fostei companii Electrica Moldova, in prezent E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie, este prevazuta optiunea reciproca de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni detinut de Electrica SA. Aceasta optiune de vanzare-cumparare este un drept expres care poate fi exercitat in perioada 2008 - 2012 de catre oricare dintre partile semnatare ale Contractului de Privatizare", se spune in comunicat.

In perioada urmatoare vor fi intreprinse procedurile prevazute in contractul de privatizare pentru finalizarea transferului de proprietate al acestor pachete de actiuni, de la Electrica SA la E.ON Romania.

Compania E.ON Romania detine 51% din actiunile E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie, in vreme ce Electrica controleaza 27% din titluri, iar Fondul Proprietatea detine 22% in cazul ambelor companii.

Grupul german de utilitati E.ON a intrat pe piata locala in 2005, cand a cumparat pachetele majoritare de actiuni la Electrica Moldova si Distrigaz Nord.