Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata de catre Centrul Medical Unirea (CMU) prin dobandirea controlului unic direct asupra Euroclinic Medical Centers si indirect SC Euroclinic Hospital, se arata intr-un comunicat al autoritatii. CMU, controlat de fondul american de investiii Advent International, a anuntat in luna septembrie ca a preluat Euroclinic, valoarea tranzactiei nefiind dezvaluita.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

"Sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de Legea Concurentei (21/1996). Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati in operatiunea de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Toate cele trei societati sunt furnizori de servicii medicale ambulatorii si spitalicesti.