Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a propus mai multe proiecte, din care sapte prioritare, care ar urma sa fie incluse in Planul de Actiune al Comisiei Europene privind implementarea Strategiei Dunarii, informeaza Ministerul Transporturilor. Cele sapte proiecte se axeaza pe componenta de transport naval in vederea imbunatatirii conditiilor pentru transportul fluvial. Valoarea totala a proiectelor este de circa 450 milioane de euro. Vedeti in text care sunt cele sapte proiecte.

  • Proiectul "Imbunatatirea conditiilor de navigatie interioara pe sectorul de Dunare- Calarasi- Braila" are o valoare de 38 milioane euro, lucrarile urmand a se defasura in perioada 2011-2013.
  • Un al doilea proiect este "Imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano- bulgar al Dunarii", in valoare de 140 milioane de euro. In prezent se elaboreaza Studiul de Fezabilitate care se va finaliza in 2011, lucrarile urmand a fi derulate in perioada 2012-2015.
  • Proiectul "Pod rutier peste Canal Dunare- Marea Neagra" este deja in curs de executie, urmand a fi finalizat in anul 2012, costurile totale fiind de 28 milioane de euro.
  • Un al patrulea proiect este "Front de asteptare a navelor pe Canalul Dunare - Marea Neagra", in valoare de 3 milioane de euro si pentru care in prezent, se elaboreaza Studiul de Fezabilitate care se va finaliza in 2011.
  • Unul dintre cele mai importante proiecte propuse de Ministerul Transporturilor este "Modernizarea ecluzelor Canalelor Dunare- Marea Neagra si Poarta Alba- Midia Navodari", al carui studiu de fezabilitate va fi finalizat in 2011. O parte a proiectului in valoare de 80 milioane de euro pentru doua ecluze, va putea fi implementata in perioada 2011- 2015 in functie de fondurile disponibile in POS-T 2007- 2013, restul proiectului va fi finalizat in POS-T 2013- 2020.
  • Al saselea proiect propus de MTI este "RoRIS- Sistem de Informatizare in transportul fluvial", prin intermediul caruia se implementeaza Directiva RIS a Comisiei Europene. Valoarea totala a proiectului este de 49,9 milioane lei (11,8 milioane euro)
  • Al saptelea proiect este "Consolidarea malurilor pe Canalul Dunare - Marea Neagra", al carui studiu de fezabilitate se finalizeaza in 2011. Proiectul are o valoare de 150 milioane de euro si va fi finalizat in cadrul Programului Operational Sectorial- Transporturi 2013-2020.