Cei aproape 9.000 de angajati ai ArcelorMittal Galati vor intra in somaj tehnic pe o perioada de maximum 15 zile, dupa ce li se va acorda, mai intai, concediul de odihna neefectuat, potrivit ZF care citeaza Mediafax. Angajatii combinatului siderurgic vor fi platiti cu 85% din salariu pe perioada somajului tehnic.

Potrivit lui Dorian Dumitrescu, country communicator al ArcelorMittal Galati, reprezentantii combinatului au avut o intalnire cu partenerii sociali pentru a defini conditiile de lucru dupa oprirea temporara a unui furnal.

"Reducerea productiei inseamna si o diminuare a timpului de lucru cu 20 de zile lucratoare, iar concluzia intalnirii a fost ca in combinat se va aplica somajul tehnic", a declarat Dumitrescu.

ArcelorMittal Galati a anuntat saptamana trecuta ca incepand din data de 19 noiembrie va inchide unul dintre cele doua furnale aflate acum in functiune.

Grupul ArcelorMittal mai detine in Romania, pe langa combinatul din Galati, inca trei unitati de productie, la Roman, Iasi si Hunedoara, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si ArcelorMittal Construction.