Numarul locurilor de munca din economia nationala va creste cu 50.000 in 2011, pe fondul avansului economic de anul viitor, prognozat la 1-1,5%, a declarat pentru HotNews.ro Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza. El a precizat ca aceste evaluari s-au facut in conditiile unui context economic international favorabil si nu s-au luat in calcul noi masuri care sa afecteze cererea interna.

Ion Ghizdeanu, (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Dupa estimarile noastre vom avea cu 40-50.000 de locuri de munca mai mult in 2011, fara a fi afectata productivitatea. Aceste evaluari s-au facut in conditiile in care vom avea o crestere economica de 1-1,5% si contextul international de acum continua si ne favorizeaza. In acest moment, contextul european pare favorabil economiei romanesti", a declarat Ion Ghizdeanu.

Seful Comisiei de Prognoza a mai aratat ca numarul locurilor de munca va creste, in principal, in industriile bazate pe export. De asemenea, investitiile publice estimate pentru 2011 si revigorarea constructiilor private, sectoare puternic afectate de criza, vor contribui la cresterea numarului locurilor de munca in 2011.

Ion Ghizdeanu a precizat ca numarul locurilor de munca nou create ar putea fi chiar mai mare daca sectorul industriei usoare si de mobila, de asemenea puternic afectate de criza, isi vor reveni, in conditiile unei reorientari a cererii interne.​