Rompetrol Rafinare, membra a grupului Rompetrol, a inregistrat in cel de-al treilea trimestru pierderi nete de 20,5 milioane de dolari, comparativ cu 38,99 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei. In primele noua luni ale anului, pierderile companiei au ajuns la 139,61 milioane de dolari, cu 29% mai mult decat in perioada similara din 2009.

Cifra de afaceri consolidata s-a ridicat la 952,71 milioane de dolari, cu 5% mai mult decat in cel de-al treilea trimestru din 2009, in vreme ce la nivelul primelor noua luni afacerile au crescut cu 17%, la 2,71 miliarde dolari.

Rezultatul operational (EBITDA) a fost de 18 milioane dolari, in crestere fata de un nivel de aproximativ 4 milioane dolari inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Aceste rezultate vin pe fondul evolutiei pozitive a unor indicatori specifici industriei petroliere (marja de rafinare, cotatia produselor petroliere) si a imbunatatirii activitatii operationale a companiei, fiind afectate de contractia semnificativa a pietei de profil si a indicatorilor macroeconomici interni (rata inflatiei, cursul valutar USD/EURO)", se arata in comunicat.

Segmentul de rafinare, Rompetrol Rafinare - rafinaria Petromidia si punctul de lucru Vega Ploiesti, a consemnat in perioada mentionata o cifra de afaceri de 774 milioane de dolari, in crestere cu 16% fata de 2009, in vreme ce rezultatul net a fost in continuare negativ, respectiv o pierdere de 29,8 milioane de dolari.

Segmentul de distributie, format din companiile Rompetrol Downstream, Rom Oil, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas, a inregistrat pierderi de 7,4 milioane de dolari. In acelasi timp, cifra de afaceri realizata s-a ridicat la aproximativ 603 de milioane de dolari, in crestere cu 5% fata de nivelul din 2009.

In ceea ce priveste segmentul de petrochimie, reprezentat de Rompetrol Petrochemicals, acesta a inregistrat in al treilea trimestru un profit net 2,7 milioane de dolari, raportat la o diminuare cu 5% a cifrei de afaceri, pana la un nivel de 67 milioane de dolari.