Astra Asigurari a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net contabil de peste 18 milioane lei, cu 331% mai mare decat profitul de 4,1 milioane lei inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri asiguratorul. Numai in trimestrul trei al acestui an, firma sustine ca a platit daune in valoare de 371 milioane lei, in crestere cu 59% fata de trimestrul similar al anului trecut.

In primele noua luni ale acestui an, volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie a depasit valoarea de 841,2 milioane lei, din care volumul primelor brute subscrise la asigurari generale a depasit valoarea de 829,8 milioane lei.

Pe clase de asigurari, in primele noua luni din acest an, asiguratorul a inregistrat prime brute subscrise la asigurari auto in valoare de peste 655 milioane lei, in crestere cu 53% fata de perioada similara a anului trecut, din care 453 milioane lei au fost prime brute subscrise la RCA, cu 144% mai mult decat in perioada similara din 2009.

Asiguratorul a mai anuntat ca in trimestrul trei al acestui an a platit daune in valoare de 371 milioane lei, in crestere cu 59% fata de acelasi trimestru al anului trecut.