Directorul general adjunct al Hidroelectrica, Traian Oprea, a fost inlocuit, in baza unei decizii a CA, dar ramane consilier in companie. Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca si-a folosit cu alta ocazie influenta pentru schimbarea lui Oprea de la conducerea companiei, relateaza Mediafax.

In locul lui Oprea a fost numit Dragos Zachia, care detinea pozitia de director de exploatare.

Oprea a fost director general la Hidroelectrica in perioada 2003-2009, dupa care a fost schimbat cu Mihai David de catre fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca si-a folosit influenta in Guvern pentru a-l schimba pe Oprea de la conducerea Hidroelectrica.

Basescu a afirmat ca Mihai David a fost sustinut de Sorin Ovidiu Vantu, prin Mircea Geoana, pentru a prelua conducerea companiei.

"Pentru ca inainte a fost Oprea Traian si a trebuit sa rog ministrul Industriilor sa-l schimbe pe Oprea Traian, care facuse toate contractele cu baietii destepti, din ordinul lui Vosganian le-a prelungit si asa mai departe. Si a fost schimbat in cele din urma, ganditi-va, pe influenta pe care eu o am asupra Guvernului, spunand: "Ma, schimbati odata directorul ala de la Hidroelectrica, care a si prelungit contractele cu baietii destepti si, de cate ori ceri contractele, spune ca sunt secrete ca si cum Hidroelectrica este mosia mamei lui si contractele sunt secrete". Deci cu toata influenta politica pe care o am, in cele din urma am reusit sa fac sa fie schimbat domnul Oprea Traian. Domnule, a fost greu, pentru ca a disparut in spital, a nu-stiu-ce si a ajuns foarte rau: e director adjunct", a spus Basescu.