Directorul general al grupului OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a fost pus sub acuzare pentru efectuarea de tranzacţii în baza unor informaţii cu caracter privilegiat, a anunţat, miercuri, procuratura din Viena, potrivit Mediafax.

UPDATE Ruttenstorfer a negat ca a facut ceva gresit si nu considera ca trebuie sa demisioneze, relateaza Reuters.

"Cred ca am actionat intotdeauna corect. Din punctul meu de vedere nu vad niciun motiv sa demisionez," a declarat el.

"Procuratura il pune sub acuzare pentru tranzactii in baza unor informatii cu caracter privilegiat", a declarat purtatorul de cuvant al procuraturii, Thomas Vecsey, referitor la directorul general al OMV.

Potrivit Bloomberg, tribunalul a tinut cont de agentia de reglementare financiara din Austria, FMA, care in aprilie 2009 a solicitat informatii de la directorul general al OMV dupa ce acesta a cumparat 26.500 de actiuni in companie, cu o saptamana inainte sa anunte vanzarea pachetului de 21,2% din actiunile detinute de OMV la grupul MOL.

Ruttenstorfer, in varsta de 60 de ani, se afla in functie de CEO din 2002, si urmeaza sa se pensioneze in martie.

OMV este actionarul majoritar al Petrom (SNP), cea mai mare companie romaneasca, si detine totodata in Romania o retea de benzinarii sub brandul propriu. Grupul controleaza 51% din actiunile Petrom, Ministerul Economiei are o participatie de 20,6%, iar Fondul Proprietatea detine o participatie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursa.