Producatorul de bere Ursus Breweries a anuntat joi ca isi va inchide fabrica din Cluj-Napoca, ca urmare a scaderii pietei autohtone a berii si a costurilor de operare ridicate ale acestei facilitati, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit ziarului Ziua de Cluj, 150 de oameni vor fi concediati in urma acestei decizii.

Oficialii Ursus Breweries au precizat pentru HotNews.ro ca numarul final al persoanelor disponibilizate depinde de "masura in care ofertele pe care le avem pentru angajati vor fi acceptate, inclusiv de finalizarea procesului de relocare al personalului pentru care am putea avea alte oportunitati".

Reprezentantii companiei mai arata ca productia fabricii din Cluj-Napoca va fi relocata in celelalte unitati de productie ale grupului, iar in vara anului viitor va deschide o mini-facilitate de productie in locatia actuala a fabricii, care va produce specialitati de bere Ursus si va acoperi cererea din Cluj.

"Motivele principale care stau la baza acestei intentii sunt ca fabrica de bere din Cluj are costurile de operare cele mai mari dintre toate facilitatile de productie ale companiei si este localizata in centrul orasului, ceea ce o face mai dificil de administrat din punct de vedere logistic. Capacitatea actuala de productie a Ursus Breweries in cele 4 fabrici de bere din Romania este mai mare decat poate sustine evolutia pietei in contextul economic existent", se mai arata in comunicatul companiei.

Reprezentantii Ursus Breweries precizeaza ca piata berii continua sa scada in Romania, contractandu-se cu mai mult de un sfert in ultimele 18 luni, ca urmare a scaderii puterii de cumparare. Acestia au mai adaugat ca in perioada aprilie - septembrie 2010 volumele Ursus Breweries s-au diminuat cu 11% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Operatiunile comerciale si administrative din Cluj se vor desfasura in continuare in birourile din cadrul fabricii.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Pe langa fabrica din Cluj-Napoca, compania mai detine trei unitati de productie, Timisoara, Buzau si Brasov.