Compania americana Bechtel a notificat, vineri, Sindicatul "Transilvania" asupra intentiei de concediere colectiva a peste 800 de angajati care lucreaza la Autostrada Transilvania, din cauza lipsei frontului de lucru si a neplatii datoriilor de catre statul roman pentru lucrarile facute in 2010.

Liderul Sindicatului "Transilvania" al angajatilor Bechtel de pe santierul autostrazii, Mihai Lup, a declarat vineri pentru Mediafax ca Bechtel intentioneaza sa opereze concedierea colectiva in perioada 20 ianuarie - 28 februarie 2011.

"Am primit, vineri, notificarea din partea conducerii Bechtel prin care se anunta initierea procedurii de concediere colectiva a unui numar de 834 de angajati de la Autostrada Transilvania. Motivele invocate sunt lipsa unui front de lucru pentru continuarea lucrarilor la acest proiect si neplata datoriilor de 73 de milioane de euro, fara TVA, de catre stat, pentru lucrarile efectuate pana acum. Concedierea ar trebui sa aiba loc in perioada 20 ianuarie - 28 februarie 2011", a spus Lup.

Acesta a precizat ca sindicalistii vor stabili ce masuri pot lua pentru a impiedica concedierea colectiva sau macar pentru a reduce numarul de angajati care vor fi trimisi in somaj.

"Rolul nostru este de a apara interesele angajatilor de pe santierul Autostrazii Transilvania. Vom stabili ce masuri am putea lua pentru impiedicarea concedierii colective sau macar pentru a reduce numarul celor care vor pleca in somaj. Vrem sa ii salvam pe cat mai multi de somaj", a spus Mihai Lup.

Potrivit acestuia, Sindicatul "Transilvania" va avea, in 24 noiembrie, o prima intalnire cu conducerea Bechtel pentru a gasi solutii la concedierea colectiva anuntata.

Compania Bechtel are, in prezent, 1.054 de persoane angajate pentru lucrarile la Autostrada Transilvania.