MedLife a revizuit in crestere cifra de afaceri pentru anul in curs, de la 38 de milioane euro, valoare anticipata in decursul anului, la o cifra agregata de 39 milioane de euro si un profit operational de 7,5 milioane euro, fiind operatorul cu cea mai buna dinamica a business-ului pe piata de profil. Cresterea veniturilor reprezinta mai mult de 30% peste rezultatele raportate in 2009, iar daca pana la sfarsitul anului se concretizeaza una dintre cele trei achizitii din afara Bucurestiului, aflate in proces de negociere, cifra de afaceri a companiei ar putea depasi valoarea de 40 de milioane euro, informeaza MedLife intr-un comunicat. Pentru 2011, compania urmeaza sa dea in exploatare peste 15 unitati medicale (spitale, clinici, farmacii) si sa suplimenteze cifra de investitii alocata urmatorilor doi ani, pana la valoarea de 45 milioane euro.

Fratii Marcu in Studioul HotNews.roFoto: HotNews.ro

„In pofida faptului ca nu mai avem o piata de profil constanta, iar economia Romaniei este inca la granita dintre recesiune si crestere, MedLife reuseste sa isi indeplineasca estimarile pentru buget si chiar sa le depaseasca, confirmand din nou faptul ca este cel mai puternic business din industrie, care inregistreaza o crestere sanatoasa an dupa an. Surprizele 2010 sunt PharmaLife, noua noastra linie de business, dar si PDR Brasov, grupul de unitati medicale achizitionat in vara acestui an, care au raportat rezultate foarte bune. Desi noi urma sa realizam oricum bugetul estimat, cele doua noi unitati de cost ne vor ajuta sa fim peste buget, ceea ce intareste convingerea ca ne-am orientat bine in investitiile derulate in acest an. in decursul lunii decembrie, intentionam sa mai facem o achizitie de ordinul milioanelor de euro, fapt ce va conduce la o cifra de afaceri de peste 40 milioane euro si, respectiv, la o marire substantiala a ecartului intre MedLife si cei doi competitori care revendica in paralel locul doi din piaţa: CMU si Medicover”, a declarat Mihail Marcu, Presedinte CA MedLife.

In 2010, MedLife a demarat si a continuat deopotriva lucrarile pentru mai multe unitati medicale noi, avand in acest moment in gestiune spatii destinate unitaţilor medicale cu o suprafata totala de peste 25.000 mp. Dintre proiectele noi de amploare se remarca spitalul din cladirea Telegraf din Bucuresti, primul spital ce va include o sectie de unitate primire urgente, ce va avea o suprafata de 10.000 mp; spitalul de pediatrie din zona Baneasa, care va avea o suprafata de peste 5.200 mp; spitalul si clinicile din Obor si Titan care vor avea o suprafata de peste 3.800 mp si spitalul din Brasov care, alaturi de ambulatoriu, va totaliza 6.000 mp.

Anul viitor, compania doreste sa isi creasca cifra de afaceri cu un minim de 40% si sa continue planurile de consolidare si expansiune a businessului, atat in Bucuresti cat si in tara.

“2011 va reprezenta pentru MedLife un an cu o dinamica de exceptie. Vom da in exploatare alte trei spitale, vom deschide cel putin patru ambulatorii si vom extinde lantul nostru de farmacii la zece unitati, urmand ca pana la sfarsitul anului sa avem 2.000 de angajati. In prezent, avem deja in derulare un program de investitii de 20 milioane de euro, dar pentru ca dorim sa initiem si alte proiecte de amploare vom suplimenta programul investitional cu alte 25 milioane de euro – urmand ca pentru intervalul 2011-2013 cifra totala de investitii sa depaseasca valoarea de 45 milioane euro”, a mai spus Mihail Marcu.

In ceea ce priveste piata serviciilor medicale private, reprezentantii companiei sunt de parerea ca in perioada imediat urmatoare vom asista la o dinamizare a industriei, aceasta tendinta fiind sustinuta de doi factori importanti: introducerea coplatii si reducerea cu 50% a bugetului de stat alocat sanatatii. “Drept urmare, valoarea pietei ar putea ajunge la jumatate de miliard de euro anul viitor”, au conchis reprezentantii MedLife.