Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat, joi, un ordin prin care Ioan Balan a fost demis din functia de director general al Companiei Nationale "Administratia Portului Constanta" si presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale "Administratia Portului Constanta". "Decizia ministrului vine ca urmare a deficientelor semnalate in activitatea manageriala a domnului Ioan Balan", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Administratia Porturilor Maritime este implicata intr-un scandal dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bogatu, director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, acuzat de favorizarea infractorului in dosarul UCM Resita.

Masura retinerii lui Eugen Bogatua fost luata dupa ce acesta a fost acuzat ca l-ar fi favorizat pe libanezul Said Baaklini, cercetat pentru restituire nelegala de TVA de 60 de milioane de euro. Magistratii instantei supreme au admis propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a lui Eugen Bogatu, in dosarul UCM Resita.

In dosarul penal, procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala si fata de inculpatii Said Baaklini, administrator al SC Libarom Agri SRL, Chebutiu Adrian, presedinte al Consiliului de Administratie al SC UCM Resita SA si Preda Coriolan Adrian, director executiv al SC UCM Resita SA, cercetati in stare de arest preventiv, in sarcina carora s-au retinut, in principal, infractiunile de tentativa de evaziune fiscala si, respectiv, complicitate la evaziune fiscala, precum si alte infractiuni economico-financiare.

De asemenea, in acest dosar, procurorii DNA l-au pus sub invinuire pentru favorizarea infractorului si pe senatorul PDL Mircea Banias.