Participatia statului la Fondul Proprietatea ar putea sa scada sub 33% pana la sfarsitul anului
Dana Mirela Ionescu, presedintele Raiffeisen Capital & Investment, arata ca in prezent exista o diferenta intre participatia statului si numarul de voturi. "La data prospectului statul avea 40,5% din capitalul social si 44,68% din voturi, deci erau 4 puncte procentuale mai mult", a spus ea.
In prezent, actionarii minoritari care detin sub 1% din titlurile Fondului Proprietatea au un drept la vot pentru fiecare actiune detinuta, in cazul in care detin intre 1% si 3% din actiuni au dreptul la un vot pentru fiecare doua actiuni detinute, iar daca controleaza intre 3% si 5% din capitalul social al fondului au dreptul la un vot pentru fiecare trei actiuni detinute. Daca un actionar detine peste 5% din titluri, ceea ce depaseste pragul de 5% nu ii confera niciun drept de vot. Statul poate insa vota cu toate actiunile pe care le detine.
Fondul Proprietatea se va lista pe 25 ianuarie.
Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la Bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti. Termenul de listare a fost insa amanat in repetate randuri, in ciuda nenumaratelor termene de listare pe care si le-au asumat persoanele care s-au perindat la conducerea Fondului.
Franklin Templeton a preluat administrarea FP pe 29 septembrie 2010, Fondul fiind creat in decembrie 2005 pentru despagubirea persoanelor deposedate abuziv de proprietati de catre regimul comunist.
- 0 (0 voturi)doar abureli ptr nestiutori...eu merg in instante (Marţi, 18 ianuarie 2011, 5:44) fost proprietar Cristian [anonim]doar vorbe goale... ca doar ce erau sa spuna cand incaseaza onorarii lunare de multe milioane platite de stat tot din banii actionarilor. Daca sunt cu totii asa siguri ca vor da navala strainii sa ia actiuni FP, de ce oare nu indrazneste niciunul dintre acesti mari experti sa prezica un curs de minim 1 ron in prima saptamana dupa listare? Ori sa-i indrume pe batranii proprietari sa nu vanda nicidecum sub aceasta valoare? Pai cum ar putea sa le recomande asta cand, Toti brokerii in frunte cu duduia de la Raiffeisen ar promite orice doar sa-i mulga grabnic pe batranii nestiutori de comisioanele la vanzare. Chiar de le-ar vinde toate actiunile pe nimic, ca sa le cumpere amicii lui Mobius, ca acum le vine lor randul sa continue specula pe spatele fostilor proprietari nestiutori. Asociatia Actionarilor privati din fondul Proprietatea ar trebui sa actioneze dupa listare statul in instante, ptr diferenta de pret pina la 1 ron. Eu sunt hotarat sa o fac !raspunde trimite

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”