Grupul american CHS, cu operatiuni in domeniul cerealelor, alimentelor si energiei, a cumparat firma Agri Point, prezenta si in Romania, de la compania cipriota East Point Holdings, valoarea tranzactiei fiind de 45 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei. In Romania, Agri Point detine un terminal de cereale in portul Constanta si o facilitate de incarcare a barjelor pe Dunare, la Giurgiu.

Agri Point mai controleaza un terminal terestru de cereale in Ungaria, la Oroshaza.

"Preluarea Agri Point permite CHS sa isi extinda prezenta in regiuni cu ritm rapid de dezvoltare, precum Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia", a declarat Claudio Scarrozza, director general al CHS Europe.

CHS va avea birouri comerciale in Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia, coordonate de biroul CHS Europe din Geneva. Compania mai are birouri comerciale in Sao Paulo, Buenos Aires, Geneva, Barcelona, Kiev, Krasnodar, Hong Kong si Shanghai.

CHS, listata pe piata Nasdaq, comercializeaza furaje, cereale, alimente si ingrediente alimentare, energie dar si servicii de asigurari, financiare si de management al riscurilor. De asemenea, CHS opereaza rafinarii si conducte petroliere, comercializeaza carburanti, lubrifianti si produse de energie regenerabila.