Fondul de private equity Innova Capital a preluat un pachet de 96% din actiunile Provus Services Provider si ale subsidiarei sale detinute integral, RomCard, de la Turkven Private Equity si un consortiu de investitori turci, se arata intr-un comunicat al companiei. Innova este la a treia tranzactie directa in Romania, dupa achizitia in 1999 a Orange Telecom, vanduta ulterior grupului France Telecom, si preluarea La Fantana in 2008.

Aceasta tranzactie vine la doar sase luni dupa ce turcii de la Provus au preluat compania RomCard, valoarea tranzactiei fiind estimata la acea data la cateva milioane de euro.

Provus si RomCard sunt unii dintre cei mai importanti furnizori de servicii de emitere si personalizare a cardurilor, de operatiuni si procesari de tranzactii la terminale ATM si POS, precum si de servicii de switching si e-commerce, activand pe piata de mai mult de zece ani.

"Achizitia creeaza conditiile pentru accelerarea dezvoltarii locale si regionale a celor doua companii si reafirma interesul pe termen lung al Innova Capital pentru Romania, tranzactia fiind a treia investitie directa locala a fondului", se mai arata in comunicat.

"Am avut numeroase argumente pentru a investi in Provus. Decizia Innova s-a bazat pe increderea in oportunitatile oferite de piata locala de procesare, pe calitatea platformelor si a echipelor de management, pe portofoliul de clienti extrem de valoros al celor doua companii, precum si pe experienta noastra solida in administrarea investitilor din aceasta industrie specifica, in special a Euronet si Polcard", a declarat Krzysztof Kulig, partener Innova Capital si presedinte al Provus Supervisory Board.

Provus, infiintata in 2001, detine toate certificarile necesare de la organizatiile internationale MasterCard si Visa, oferind servicii de procesare a cardurilor, atat pentru emitere, cat si pentru acceptare. De asemenea, compania furnizeaza servicii de personalizare a cardurilor si aplicatii de Loyalty. Provus administreaza peste 1.500 de unitati ATM, 4.500 de terminale POS, 3 milioane de carduri si peste 3,5 milioane de tranzactii pe luna.

RomCard este un veteran al industriei si primul centru de procesare a cardurilor din Romania. Infiintata in 1994, compania a continuat sa se axeze pe procesarea tranzactiilor si si-a extins activitatea in servicii e-commerce, fiind in prezent singura platforma 3D Secure certificata de catre Visa si MasterCard din Romania.