Premierul Emil Boc a cerut ministrilor ca pana la data de 1 martie sa finalizeze lista proiectelor pe care le vor derula in regim de parteneriat public privat, aratand ca prioritar este domeniul transporturilor. El a mentionat ca obiectivul este reluarea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov si tronsonul de autostrada Sibiu-Pitesti.

Boc a mentinonat ca proiecte in parteneriat public privat pot fi initiate si in sanatate, agricultura, energie, mediu.

Constructia tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov a fost castigata initial de consortiul Vinci (Franta) - Aktor (Grecia), insa in aprilie 2010 acesta a denuntat unilateral contractul, motivul oficial fiind lipsa fondurilor. Reprezentantii consortiului au aratat ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

In luna septembrie 2010, Ministerul Transporturilor a anuntat ca intentioneaza sa scoata din nou la licitatie constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov.

  • HotNews.ro a aratat, saptamana trecuta, ca Emil Boc a invitat oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in Romania intr-o serie de proiecte care vor fi realizate in parteneriate public  private, precum autostrazile Comarnic-Brasov si Sibiu-Pitesti. Oferta a fost lansata in cadrul unei intalniri intre premier si reprezentanti ai statului  chinez, cu ocazia noului an chinezesc.
  • Potrivit unor surse participante la eveniment, Emil Boc le-a propus oamenilor de afaceri din China sa investeasca si  in hidrocentrale, centuri ocolitoare, aeroporturi, spitale, lucrari de irigatie si in mediu. Premierul le-a mai spus ca usile ministerelor sunt deschise in  vederea dezvoltarii unor astfel de parteneriate.