Concernul nipon Toshiba deschide reprezentanta regionala in Bulgaria pentru a conduce operatiunile din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, scrie site-ul novinite.com. Oficialii japonezi au confirmat ca vor investi 37,6 milioane euro pentru un parc fotovoltaic si s-au aratat interesati si de alte proiecte de energie regenerabila in tara vecina.

Bulgaria devine, dupa Marea Britanie, a doua tara in care compania deschide un birou de coordonare a operatiunilor din regiunea EMEA. Manageri de la Toshiba au participat la o conferinta pe tema masinilor electrice la Sofia si au prezentat baterii pentru astfel de masini, proiecte de utilizare a energiei solare si pentru retele electrice inteligente.

Toshiba a confirmat ca va investi 37,6 milioane euro pentru a construi un parc fotovoltaic langa localitatea Yambol pentru a furniza electricitate catre 2.000 de gospodarii.

In ianuarie, oficiali ai concernului nipon au discutat cu bulgarii pe tema unor posibile proiecte pe tema bateriilor folosite pentru masini electrice si s-au aratat interesati sa investeasca pentru dezvoltarea unor retele electrice inteligente.