Casa de avocatura "Bostina si Asociatii" a castigat licitatia deschisa organizata de Complexul Energetic Rovinari in vederea atribuirii unui contract de consultanta pentru un proiect de realizare a unui grup energetic nou de 500 MW la Termocentrala Rovinari. Astfel, "Bostina si Asociatii" va acorda asistenta juridica in cadrul acestui proiect. Valoarea totala a investitiei va fi de circa un miliard de euro si va fi cofinantata de producatorul de electricitate detinut de stat si un alt investitor, informeaza casa de avocatura.

"Bostina si Asociatii" va asigura asistenta autoritatii contractante pe parcursul derularii procesului de selectare a investitorilor interesati sa participe la constituirea societatii comerciale mixte, la negocierea cu investitorii selectati, precum si la infiintarea societatii comerciale.

Potrivit estimarilor Ministerului Economiei, lucrarile la blocul energetic nou de 500 MW la Termocentrala Rovinari ar putea fi efectuate in perioada 2011-2013. Grupul energetic va fi realizat in parteneriat public privat. O companie chineza, China National Electric Equipment Corporation, si-a manifestat intentia de a participa la construirea grupului.