Guvernul va definitiva pana pe 1 martie lista cu proiectele care vor fi realizate prin parteneriate public private, a anuntat premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, lista va fi prezentata mediului de afaceri din Romania, dar si din alte state, pentru atragerea investitorilor."Avem deja o lista preliminara a acestor proiecte, asa cum am anuntat, pana la 1 martie va fi definitivata in cadrul Guvernului si va fi prezentata mediului de afaceri intern si international pentru atragerea investitorilor pentru obiective pentru care statul nu are prevazute resurse de finantare, nici de la buget, nici prin fonduri europene", a spus Boc.

Recent, premierul Emil Boc a invitat oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in Romania intr-o serie de proiecte care vor fi realizate in parteneriate public private, precum autostrazile Comarnic-Brasov si Sibiu-Pitesti. Oferta a fost lansata in cadrul unei intalniri intre premier si reprezentanti ai statului chinez, cu ocazia noului an chinezesc. Potrivit unor surse participante la eveniment, Emil Boc le-a propus oamenilor de afaceri din China sa investeasca si in hidrocentrale, centuri ocolitoare, aeroporturi, spitale, lucrari de irigatie si in mediu. Premierul le-a mai spus ca usile ministerelor sunt deschise in vederea dezvoltarii unor astfel de parteneriate.

Doua mari companii chineze, China State GRID si Shanghai Construction Group, s-au aratat deja interesate sa participe la realizarea unor proiecte in parteneriat public in Romania. Domeniile cele mai tentante pentru investitorii chinezi sunt cel energetic si cel al infrastructurii rutiere, potrivit unei informatii transmise de Ministerul Economiei la solicitarea HotNews.ro.