Astra Asigurari a inregistrat in 2010 venituri totale din primele brute subscrise in valoare de peste 1,1 miliarde lei, in crestere cu 37% fata de anul anterior, in timp ce profitul contabil net a depasit 21,4 milioane lei, cu 246% mai mare decat in 2009, a anuntat marti asiguratorul. Astra Asigurari a platit in 2010 daune de peste 525 milioane lei, in crestere cu 60% fata de perioada anterioara, avans inregistrat in cea mai mare parte la plata daunelor pentru asigurari generale, in urma inundatiilor din vara anului trecut, sustine asiguratorul.

"Am reusit sa crestem si sa consolidam businessul intr-o perioada dificila pentru intreaga economie. Din pacate, vremurile bune pentru piata de asigurari din Romania, nu se contureaza inca la orizont. Chiar si in aceste conditii, Astra Asigurari isi propune in 2011, cresteri pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate si pe linia asigurarilor de tip property", a declarat Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.

Pe clase de asigurare, compania a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 863,9 milioane lei pe segmentul asigurarilor auto, in crestere cu 49% fata de anul trecut, din care peste 600,2 milioane lei din activitatea de RCA, in crestere cu 110%. Pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri, care reprezinta 13% din totalul portofoliului companiei, Astra a subscris prime brute de 145,5 milioane lei, in crestere cu 7% fata de anul anterior.

Din activitatea de asigurari de viata, asiguratorul a inregistrat anul trecut o crestere cu 49% a veniturilor, valoarea primelor brute subscrise depasind 14,8 milioane lei.

Volumul de prime brute subscrise anul trecut pe piata asigurarilor a depasit 8,3 miliarde lei, in scadere cu 5,7% fata de anul anterior, conform datelor provizorii anuntate saptamana trecuta de CSA.