Apple ocupa prima pozitie a topului celor mai admirate companii din lume pentru cel de-al patrulea an consecutiv, urmata pe locul doi de Google, conform topului celor mai admirate 50 de companii din lume, publicat de revista Fortune. Compania lui Warren Buffet, Berkshire Hathaway, ocupa cea de-a treia pozitie in top, urmata de compania aeriana Southwest Airlines si de Procter&Gamble.

Top 50 cele mai admirate companiiFoto: captura ecran

Conform publicatiei americane, Apple este admirat pentru ritmul extrem de rapid de lansare a unor noi produse si pentru standardele ridicate pe care le impune in industria tehnologiei inalte. In ciuda retragerii temporare a CEO-ului companiei, Steve Jobs, Apple a inregistrat profituri trimestriale aproape duble, comparativ cu cele din urma cu un an.

Ocupantul locului al doilea, Google, si-a mentinut dominatia absoluta asupra cautarilor online si a inregistrat progrese semnificative in extinderea in domeniul sistemelor de operare pentru telefoane inteligente: conform Fortune, Google raporteaza activarea a 10 milioane de noi aparate bazate pe sistemul de operare Android in fiecare luna. Compania este admirata si pentru deciziile luate in ceea ce priveste managementul, dupa ce Google a anuntat inlocuirea actualului CEO, Eric Schmidt, cu unul dintre co-fondatorii firmei, Larry Page, pentru a asigura continuarea inovatiei.

Berkishire Hathway (BH), compania miliardarului american Warren Buffet, ocupa locul 3 in top si este apreciata mai ales pentru deciziile excelente in ceea ce priveste investitiile. In anul 2010, BH a investit 26 de miliarde de dolari in operatorul feroviar american Burlington Northern Santa Fe. In prezent, noua divizie genereaza venituri de peste un miliard de dolari pentru grup in fiecare trimestru.

BMW este cel mai sus cotat producator de masini din lume in topul general, ocupand locul 19 al Top 50, iar Microsoft intra in Top 10, pe locul 9, desi este depasit de Adobe in categoria software. In Europa, cele mai admirate companii sunt BMW, Nestle si Volkswagen.