Productia industriala a crescut in ianuarie cu 11,9% comparativ cu aceeasi luna din 2010
Comparativ cu decembrie 2010, scaderea cu 3,7% a productiei industriale (serie bruta) s-a datorat reducerii productiei din industria extractiva (-6,0%) si industria prelucratoare (-4,5%), in vreme ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 2,3%.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-16,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-5,5%) si industria bunurilor intermediare (-1,7%). Totodata, industria energetica si industria bunurilor de capital au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,5%.
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta cu 1,0%, pe fondul avansului productiei din toate sectoarele industriale. Astfel, industria prelucratoare a avansat cu 1,3%, industria extractiva cu 1,2%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 0,7%.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-3,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,0%), industria energetica (-2,0%) si industria bunurilor de capital (-0,4%). Industria bunurilor intermediare a crescut cu 1,5%.
Industria prelucratoare a sustinut avansul productiei industriale in luna ianuarie
Avansul cu 11,9% al productiei industriale (serie bruta) fata de aceeasi luna din 2010, a fost sustinut de cresterea tuturor sectoarelor industriale: industria prelucratoare (+14,3%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,5%) si industria extractiva (+1,6%).
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: in industria bunurilor intermediare (+20,6%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+15,2%), in industria bunurilor de capital (+13,9%), in industria bunurilor de uz curent (+7,9%) si in industria energetica (+1,5%).
In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea cu 10,6% a productiei industriale s-a datorat in principal cresterilor inregistrate de industria prelucratoare (+12,9%). Totodata, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a urcat cu 3,4%, iar productia din industria extractiva s-a majorat cu 0,6%.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+15,3%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+14,1%), in industria bunurilor de capital (+10,3%) si in industria bunurilor de uz curent (+6,1%), in vreme ce industria energetica a scazut cu 1,3%.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online