Guvernul Olandei a amendat cu 2 milioane de euro compania nationala feroviara NS, ca urmare a intarzierilor inregistrate in 2010 de peste 7% din trenuri, se arata intr-un comunicat al Ministerului Infrastructurii si Mediului, citat de AFP.

"Caile ferate olandeze au primit o amenda provizorie de 2 milioane de euro pentru ca nu a reusit sa indeplineasca obiectivele stabilite de guvern pentru 2010", se mai spune in comunicat.

Reprezentantii ministerului au mai aratat ca prea multe trenuri au avut intarzieri, iar calatorii nu au fost multumiti de informatiile oferite si de locurile in care puteau astepta in timpul perturbarilor de trafic.

Potrivit NS, trenurile sale, care transporta un milion de pasageri pe zi, au venit conform programului in proportie de 92,5%, in vreme ce obiectivul stabilit era de 93%.

Compania feroviara "dispune de oportunitatea de a-si imbunatati serviciile in 2011 si de a beneficia de o reducere a amenzii", a mai anuntat Ministerul Infrastructurii.

Caile ferate olandeze au fost amendate cu 1,8 milioane de euro si in 2009, cand 92,8% dintre trenurile sale au ajuns la timp, insa sanctiunea a fost redusa la 500.000 euro dupa ce compania si-a imbunatatit punctualitatea la inceputul lui 2010.

Amenda definitiva pentru 2010 va fi stabilita la inceputul anului 2012.