Senatorul PSD a solicitat ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, o ancheta asupra managementului Tarom.
PSD a mai solicitat Guvernului scoaterea Tarom de pe lista companiilor care urmeaza sa fie privatizate si reitereaza cererea privind demiterea conducerii companiei.
- Tarom a fost inclusa pe lista companiilor monitorizate de Fondului Monetar International, in cadrul celui mai recent acord. FMI va urmari atat pierderile, cat si arieratele companiei.
- De asemenea, scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI prevede faptul ca Guvernul Boc va cauta un investitor strategic pentru Tarom pana la sfarsitul anului 2011 si va privatiza compania de transport aerian atunci cand conditiile pietei o vor permite.
- Bugetul rectificat pe 2010 al Tarom prevede o crestere a profitului de peste 2,7 ori fata de varianta initiala, de la 19,8 milioane lei la 53,56 milioane lei. Pentru 2011, Tarom intentioneza sa aiba profit zero.
Ruxandra Luciana Brutaru a fost numita in functia de director general al companiei Tarom in ianuarie 2009. Pana atunci, a ocupat pana in prezent postul de director general adjunct al companiei.
Si CNADNR o companie cu probleme
Liviu Costache a fost numit in functia de director general al CNADNR in septembrie 2010 la scurt timp dupa ce conducerea ministerului transporturilor a fost preluata de Anca Boagiu.
Si CNADNR este o companie aflata pe lista de monitorizare a FMI, fiind una dintre societatile de stat cu cele mai mari datorii catre mediul privat. "La 31 octombrie 2010, CNADNR inregistra obligatii de plata in valoare totala de 1.773.775,32 mii lei (n.red. 422 milioane euro) catre 311 societati comerciale", potrivit unei informatii transmisa de CNADNR la solicitarea HotNews.ro.
Sub conducerea lui Liviu Costache, CNADNR a demarat licitatiile pentru patru tronase de autostrada. La inceputul lunii martie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a deschis toate cele 64 de oferte depuse in cadrul licitatiilor pentru tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu. Cel mai mare interes pentru constructia autostrazilor a fost dovedit de companiile Impresa Pizzarotti, Tirrena Scavi, Astaldi si Strabag care s-au inscris in cursa pentru toate cele patru tronsoane. Dar si alte companii, precum Spedition UMB (controlata de Dorinel Umbrarescu) si firma spaniola FCC Construction, au incercat sa-si asigure cat mai multe sanse de castig, participand la licitatiile pentru trei tronsoane.
Motivele oficiale ale demiterii sunt blocarea nejustificata a unor proiecte si managementul defectuos.
Pana la numirea unui alt director general, interimatul va fi asigurat de actualul adjunct, Daniela Draghia.
Statul vrea sa fac autostrazi.
Statul cumpara propria piatara din cariere sub forma de autostrada la pret de 1000 de ori mai mult.
De ce nu da satul piatra si constructorul sa o scada din pret autostrada?
S-ar face economii importante.Ar suferi cativa baieti destepti.
Si inca ceva : De ce nu construieste statul prin CNADNR autostrazile? Ce este o autostrada?O gramada ordonata de piatra.Si asfalt deasupra.
Ce face o firma catigatoare de licitatie?Angajaza mai multe firme mici sa-i faca treaba.
Pai de ce nu face statul asa?
Asta este culmea incompetentei.
Statul are obligatii catre populatie.Obligatiile in cazul statului Roman vin si din perioada cand statul era condus de Partidul Comunist Roman in frunte cu Comitetul Central.Din acea perioada sunt foarte multe obligatii ale statului roman.In primul rand pensionarii.Pensionarii astia au cotizat la un fond de pensii care la 31 decembrie 1989 avea peste 500 milioane de dolari.In 1992 Nea Nicu Vacaroiu contopeste bugetul asta de pensii in bugetul general . Si ii cheltuie el stie pe ce.Asa au ramas pensionarii si contributorii lui Ceausescu fara fond de pensii.Dupa 1992 regimul Iliescu si Regimul Constantinescu a platit pensiile din vanzarea economiei nationale.
vanzarea economiei nationale a lipsit statul de resursele necesare platii pensiilor celor de pe vremea lui Ceausescu cat si cei de dupa.Asa a ajuns in ianuare 2009 Boc sa nu mai aiba un ban in cont sa plateasca pensii .Si s-a imprumutat de laFMI. In noua situatie statul are 2 mari obligatii 1.sa plateasca pensiile si 2.sa gaseasca surse sa plateasca pensiile.Nemaiavand propietati in economie care sa genereze venituri prin profit ,statul este obligat sa genereze profit din resursele publice.Adica sa vanda el piatra ca sa plateasca pensiile.Sau cel putin sa nu mai dea de 1000 de ori mai mult pe ea.Asta este treaba de zi cu zi a statului.In rest doar profeti mincinosi care zic ei ca stiu ei cum sta treaba .Da nu stiu nimic.
Libertatea presei, varianta romaneasca
Întregul scandal în care este implicată familia lui Costel Căşuneanu a început în urma unui denunţ anonim făcut la Parchet, în martie 2007. În acesta se reclama faptul că Ionuţ Căşuneanu (23 de ani), transferat de la o şcoală din Germania la liceul din Bacău, a încheiat cu brio clasa a XII-a deşi venea foarte rar la ore.
Casuneanu, din Bacau, figureaza in Top 100 ai miliardarilor Romaniei, el fiind implicat intr-un proces penal, acuzat de DNA, impreuna cu senatorul PSD Catalin Voicu (un apropiat al lui Iliescu).
Omul de afaceri Costel Casuneanu a ramas cu interdictia de a parasi tara pe perioada procesului pentru coruptie, precum si cu sechestru pe suma de 200.000 de euro, a decis instata suprema, luni.
Magistratii instantei supreme au respins cererea lui Casuneanu de ridicare a sechestrului asigurator pus pe suma de 200.000 de euro, in cadrul procesului in care sunt implicati si Catalin Voicu, Florin Constiniu si Marius Locic.
Pare sa aiba maxim 30 de ani
Ruxandra Luciana Brutaru a fost numita in functia de director general al companiei Tarom in ianuarie 2009."
Adica, spun datele de mai sus, pierderea pe 2009 este de mai mult de 1/4 din cifra de afaceri a Taromului !!!!
La asa performanta, banuiesc ca asta avea si un salariu pe masura cu muuuuulte bonusuri barosane, ca-n aviatie !!!
La fel, la CNADR, dna Boagiu l-a destituit pe actualul sef al CNADR(care o inlocuise pe Madam Tiron, celebra Madam Tiron, la fel destituita de Dna Boagiu ptr management defectuos) ptr management defectuos, dar cum naiba l-a numit, astia portocalii nu au deloc oameni bine pregatiti, care sa faca performanta in functii atat de inalte !!!
Vai de Romania asta, daca si aia care-i schimba pe aia demisi sunt la fel de aiurea pusi, sa tot asteptam sa mai progresam!! Chiar aveam ceva sperante la Dna Boagiu ca va schimba ceva in bine dupa Radu Berceanu, am citit acel interviu in ADEVARUL in care Dna Boagiu spunea ca a gasit o situatie catastrofala la Transporturi dupa Radu Berceanu, dar m-am amagit degeaba... nici o sansa....companiile de stat sunt si raman in continuare gauri negre in economia romaneasca, poate FMI si BM sa-i mai preseze p-astia, altfel....
# De-a lungul carierei, a mai deţinut şi funcţia de director de marketing şi vânzări al Blue Air
# A absolvit Facultatea de Management al Aviaţiei din SUA
# Este licenţiată, din 2001, cu titlul Executive Aerospace MBA de Şcoala Superioară de Comerţ din Franţa
dar faptul ca esti un sfertodoct se vede si din exprimare(ref titlu)
Deci, nu ma pot considera jignit, si nici nu-ti pot lua in considerare vreun alt post.
Oamenii onesti si care o cunosc pe Ruxandra Brutaru au apreciat-o si o vor aprecia in continuare! Nu mor caii cand vor cainii !!!!
http://www.linkedin.com/profile/view?id=2345080&authType=name&authToken=-Q3k&pvs=pp&trk=ppro_viewmore
Cat despre faptul ca a fost dir de mktng si vanzari la Blue Air aceasta info mi se pare neconcludenta atata timp cat nu este insotita de detalii de business precum rezultatele obtinute, mai ales ca perioada a fost de numai 1 an si 3 luni.
Nu s-ar fi revoltat proletarii daca ar fi fost organizat concurs si acesta ar fi fost cistigat de cea mai competenta persoana, adica ea.
Sa fim seriosi, ar fi fost zeci de oameni cu experienta care ar fi fost mai buni.
La fel, nu s-ar fi revoltat nimeni daca era companie privata si nu una de stat cu pierderi de milioane.
Si daca nu e fiica, este cumnata (Nastase) si tot asa.
si unde e Facultatea de Management al Aviaţiei din SUA ? ca SUA aia e o tara foarte mare. trebuie sa ma uit si eu pe la spam - sa vad daca nu am primit ceva oferte de invatamant de la vreuna de asta din SUA
Nu stiu de ce ii plange lumea de mila, cuiva care a fost numit politic si ajunge sa fie demis
de domnul Barle - intelesesem acuma ca piloteaza 737 pe la turkish (si e pensionat la noi)
cea de dinainte, doamna Rodica Odobescu, cumnata, desigur, a domnului Nastase, desigur, i-a trecut boala (tuberculoza citisem eu) pentru care a stat in concediu medical un an, si acuma e vicepresedinte tot la tarom
Asa ca toti pusi in functie acolo au cazut bine in cele din urma
si mare branza la tarom nu a facut doamna asta nu va suparati - in afara de "campania de imagine" si kitschul ala de revista Sky Lady si emisiunea aia cu stewardese de la antena1, tot un mare kitsch
nu mor caii cand vor cainii si nici cand latra olgutza - da poate merita tarom pe cineva care sa stie ce e aia o companie de aviatie (chiar una mica, regionala, cum e taromul - cine spunea ca tarom e un colos ? poate comparata cu ce a mai ramas din aviatia utilitara)
singurul care a avut tangenta cu aviatia - a fost domnul Barle
restul - sa ma scuze
e doar inca "o specialista" numita politic acolo
n-are treaba cu dl Brutaru, care e oale si ulcele demult, odihneasca-se in pace
are treaba cu "numirea politica"
de ce sa ii plangi de mila ? asa cum a venit dumneai o sa vina altcineva acuma
Fara sa am nimic cu aceasta fata(desigur instruita), nu pot, ca orice om onest, sa nu remarc faptul ca nu vrea nimeni "moartea nici unui cal". Ci doar ca, nu cred ca avea ce sa cauta acolo(vezi rezultatele obtinute!) Nu o califica CV-ul. Punct!
Situatia financiara a TAROM-ului trebuie incadrata in contextul economic din ultimii ani si in ce se intimpla in industria asta la nivel global - criza a lovit serios incasarile tuturor liniilor aeriene.
In plus, nu se spune nimic despre investitiile din ultimii ani. E absurd sa astepti si dezvoltare, si profit in ani de criza. In fine, poate altii mai avizati pot spune mai multe.
Iar d-na Brutaru - pe care am cunoscut-o intimplator acum 2 ani - era unul din putinii manageri "de stat" care avea cap sa priceapa si vointa sa faca.
Dar are un defect major - n-are "origine sanatoasa". In plus, a mai si invatat meserie "afara", intr-o companie aeriana europeana.
Ironic, nu? Ne plingem toata ziua ca "n-avem cu cine", dar refuzam sa ne exersam minimal discernamintul, cind vine vorba de oameni tineri si buni.
Cit despre meserie invatata "afara", la ce companie a mai fost director general???
Apropo, sint vreo 2 milioane de romani care tot invata meserie pe "afara"
Nici eu nu ma pricep, imi dau si eu cu parerea, in calitate de inginer de aviatie, pilot, si vreo 10 ani de experienta in "afara"
prostii politicieni romani pentru ca da bine la electorat o tin langa cu "tineri peste tot" lipsind societea romaneasca de aportul absolut necesar al specialistilor mai varstnici
acest lucru nu se intampla in nici o tara civilizata
asa am ajuns sa avem ministri ca udrea, boagiu, cioroianu, paleologu jr. imberbul care la 25 de ani era sef la avas si multi altii
societatea trebuie sa functioneze bine acum ca sa avem viitor nu sa facem experimente !
in ce masura statu` a negociat conditii clare in contractu` de MENAJAMENT, pt. ca sefu` sa suporte pierderile ca o consecinta a unui menajament defectuos - sau a avut si ea un contract beton si un salariu pe masura ca si fosta sefa a orificiului juridic al Tarom;
io zic, ca fostu` menestru` al transporturilor merita sa intre in panteonu` martirilor neamului, a aplicat algoritmu` si a fost binevoitor tot timpu` fata de toate influentele politice sau de alta natura.
Compania a reuşit în ultimii ani, chiar dacă nu a obţinut profit din cauza efectelor crizei, să-şi majoreze cota de piaţă şi numărul de pasageri, în ciuda contexului nefavorabil pentru industria aeronautică.
TAROM a raportat un profit brut de 53,56 milioane lei în 2010, potrivit bugetului companiei propus pentru 2010. TAROM a realizat venituri totale de 1,65 miliarde lei în 2010, iar cheltuielile totale au ajuns la 1,59 miliarde lei. În 2009, compania a înregistrat pierderi de peste 45 milioane lei.
TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Începând cu data de 5 iunie 2010, TAROM a trecut la programul de fidelitate Flying Blue - program creat şi operat de Air France şi KLM. În prezent, acest program numără peste 15 milioane de membri, din întreaga lume.
În sezonul de iarnă 2010 - 2011, compania operează în 49 de destinaţii, acoperind ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.
În anul 2010, compania TAROM s-a situat pe primul loc la creşterea numărului de pasageri şi pe locul 3 la creşterea gradului de încărcare, în clasamentul publicat de Asociaţia Europeană a Companiilor Aeriene - AEA (Association of European Airlines).
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/56049.html)