KPMG a lansat la Bucuresti un birou de consultanta care ofera servicii de audit, asistenta fiscala si consultanta in afaceri adaptate cerintelor companiilor chineze, se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta. Biroul va sprijini atat companiile chineze care fac afaceri in Romania, cat si companiile locale interesate sa dezvolte afaceri pe piata chineza.

"Biroul de Consultanta pentru China al KPMG in Romania va ajuta companiile sa isi dezvolte activitatile, oferind clientilor cunostintele si serviciile de care au nevoie pentru a-si creste afacerile atat pe piata locala, cat si pe cea chineza", a declarat Serban Toader, senior partner al KPMG Romania.

Reprezentantii KPMG au mai aratat ca din acest birou de consultanta fac parte atat experti romani cat si chinezi, care "nu numai ca inteleg nevoile investitorilor chinezi, dar au si o profunda cunoastere a traditiilor chineze".

Serban Toader a mai spus ca, cu ocazia lansarii Biroului de Consultanta pentru China, KPMG a publicat o versiune in limba chineza a ghidului pentru investitorii straini in Romania, care ofera informatii detaliate despre mediul de afaceri, aspecte fiscale, legale, dreptul muncii, dar si multe alte informatii relevante pentru cei care doresc sa faca afaceri pe piata romaneasca.

KPMG furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor in 146 de tari, prin intermediul a 140.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 600 de angajati si parteneri, atat cetateni romani, cat si straini.