Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat anul trecut prime brute subscrise in valoare de peste 916,12 milioane lei, in scadere cu 17% fata de anul anterior, a anuntat luni asiguratorul. Evolutia negativa s-a datorat conexiunii directe care exista intre industria asigurarilor si celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criza, precum: segmentul auto, leasing, bancar si imobiliar, sustin oficialii companiei.

Anul trecut, despagubirile platite de asigurator au depasit valoarea de 683,1 milioane lei, conform Standarelor internationale de raportare financiara (IFRS) ale grupului VIG.

Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat, respectiv aproape 75%, au avut-o ca si pana acum, asigurarile auto. Ramura asigurarilor Casco a scazut conform tendintelor inregistrate in toata piata, inregistrand o valoare de 431,90 milioane lei, cu 32% mai putin decat in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), compania s-a mentinut aproape la nivelul anului precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 252,70 milioane lei, cu 7,10% mai putin ca in 2009. Valoarea daunelor platite pe acest segment a fost de 453,36 milioane lei pe Casco si 186 milioane lei pe RCA.

Asigurarile de tip property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) a avut o evolutie ascendenta, inregistrand o crestere de 11,33% si o valoare a primelor brute subscrise de 159,57 milioane lei.

In 2010, Omniasig a inregistrat un profit brut de 21,82 milioane lei. In 2009, asiguratorul inregistrase un profit net, conform IFRS de 43,87 milioane lei, in scadere cu 69,1% fata de anul 2008 cand asiguratorul raportase un profit net de 142,23 milioane lei.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurari lideri in Europa Centrala si de Est, listat la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, Wiener Stadtische Versicherung are sucursale si in Italia si Slovenia; Donau Versicherung are o filiala in Italia.