Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ii acuza pe liderii sindicali din sectorul feroviar de complicitate la "devalizarea caii ferate". Boagiu le-a cerut directorilor generali de la CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa sa demareze in cel mai scurt timp procedurile de negociere a noilor contracte colective de munca, dar cu anumite conditii. Boagiu a solicitat ca in noile contracte colective de munca sa fie inclusa si prevederea ca liderii sindicatelor feroviare nu mai pot reprezenta interesele angajatilor daca implicarea lor in afaceri cu companiile de cale ferata este dovedita.

"Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, le-a cerut directorilor generali ai CFR S.A., CFR Calatori si CFR Marfa sa demareze in cel mai scurt timp procedurile de negociere a noilor contracte colective de munca. Ministrul Boagiu a precizat ca pentru semnarea noilor contracte colective de munca trebuie avute in vedere angajamentele Guvernului Romaniei cu privire la reducerea pierderilor si datoriilor acestor companii in urma implementarii unor planuri ferme de restructurare. Ministrul Transporturilor le-a cerut directorilor celor trei companii ca noile contracte colective de munca sa asume si prevederea ca liderii sindicatelor feroviare nu mai pot reprezenta interesele angajatilor daca implicarea lor in afaceri cu companiile de cale ferata este dovedita", se arata

Procesul de degradare continuă a sistemului feroviar românesc din ultimii zece ani i-a avut ca actori de prim-plan şi pe liderii de sindicate care ori au tăcut complice la acţiunile de devalizare a căii ferate, ori chiar au participat activ la asemenea acţiuni.

Anca Boagiu

intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor

Anca Boagiu sustine ca liderii sindicali au tacut complice sau chiar au participat la devalizarea cailor ferate.

"Procesul de degradare continua a sistemului feroviar romanesc din ultimii zece ani i-a avut ca actori de prim-plan si pe liderii de sindicate care ori au tacut complice la actiunile de devalizare a caii ferate, ori chiar au participat activ la asemenea actiuni. De aceea vom conditiona semnarea acestor contracte de asumarea responsabilitatii din partea tuturor partilor pentru un grad de integritate morala fara de care planurile de restructurare si eficientizare a companiilor ar fi mai greu de pus in aplicare. Vreau sa ne asiguram ca relansarea acestor companii este ireversibila si ca cei care au generat colapsul de la calea ferata nu vor mai avea parghii de influenta de acum inainte. Daca acesti lideri sindicali sunt dovediti ca deruleaza afaceri cu companiile feroviare, nu le vom mai recunoaste statutul de reprezentanti ai intereselor salariatilor. Eu sunt interesata de soarta celor 60 de mii de angajati din aceste companii si nu de instigarile la greva ale unor lideri de sindicat care clameaza ca reprezinta de fapt interesele acestor angajati", a precizat ministrul Anca Boagiu.