Reprezentantii Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham) au ales-o pe Alexandra Gatej, fost consilier prezidential, in functia de presedinte al organizatiei. Alexandra Gatej, in prezent reprezentantul companiei Maldon & Wat, a fost consilier prezidential pana la data de 31 decembrie 2010, cand si-a dat demisia pe fondul informatiilor vehiculate in mass-media cu privire la presupusele legaturi pe care aceasta le-ar fi avut cu fosta securitate.

Alexandra GatejFoto: HotNews.ro

Alexandra Gatej, in prezent reprezentantul companiei Maldon & Wat, a fost consilier prezidential pana la data de 31 decembrie 2010, cand si-a dat demisia pe fondul informatiilor vehiculate in mass-media cu privire la presupusele legaturi pe care aceasta le-ar fi avut cu fosta securitate.

Conform unui comunicat al CNSAS din data de 14 decembrie, Gatej a fost recrutata de Securitate in septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformatii in sectoarele economice, insa nu a dat nicio informare ofiterilor. In consecinta Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gatej o adeverinta care atesta ca aceasta nu a avut calitatea de lucrator sau colaborator.

Corina-Alexandrina Gatej a fost numita, in iulie 2009, in functia de consilier prezidential in cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Presedintiei.

Gatej a lucrat, pana in 1993, ca economist si apoi ca director de export la Fabrica de piele Sebes.

In perioada 1993-1996 a lucrat la Radio Europa Libera si la Interquest Bucuresti, iar din 1996 a lucrat la Unilever.

In perioada noiembrie 2005 - mai 2009, Corina-Alexandrina Gatej a fost presedinte Unilever Europa Centrala si de Sud iar in momentul in care a fost numita la Presedintie detinea pozitia de Business Development Director Unilever Europa Centrala si de Est.

"Sunt onorata ca mi se ofera ocazia de a continua angajamentele mele anterioare ca membru al Consiliului AmCham si presedinte al organizatiei. Revin cu o expertiza vasta in mediul de afaceri, cu o experienta recenta in administratia publica si imi exprim increderea ca alaturi de colegii din Consiliul Director vom promova activ agenda AmCham pentru un mediu de afaceri solid si viziunea AmCham privind cresterea competitivitatii tarii noastre", a declarat Alexandra Gatej.

Noul Consiliu Director AmCham

Din componenta noului Consiliu Director al organizatiei mai fac parte Carmen Neagu - General Electric si Ionut Simion - PwC in calitate de vicepresedinti, iar Peter Weiss - Bancpost va fi trezorier.

Totodata, membri ai Consiliului sunt Wolfgang Schoiswohl - Banca Comerciala Romana, Tibor Pandi - Citibank, Pascal Prigent - GlaxoSmithKline, Radu Enache - Hewlett-Packard, Bogdan Balaci - IBM Romania, Ronald Binkofski - Microsoft si Anda Todor - Salans.

AmCham Romania reprezinta 300 de membri - companii americane, internationale si locale, care reunesc 200.000 de angajati si care au investit peste 10 miliarde dolari in Romania. AmCham Romania este afiliata la Camera de Comert a Statelor Unite si este membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane.